Vrijdag 10 januari t/m zondag 19 januari 2020 kunt u genieten van de presentaties van de 9 jeugdtheatergroepen van Jeugdtheaterschool Landgraaf. De voorstellingen vinden uiteraard plaats in Theater Landgraaf: dè thuisbasis en inspiratie-plek van het Jeugdtheater. Wekelijks krijgen hier kinderen en jongeren toneel- én musicalles.

Elke lesgroep heeft een voorstelling voorbereid van ongeveer een half uur. Vanaf 10 t/m 19 januari zijn er dagelijks in de weekeinden 3 presentaties.

Sprookjes
Dit jaar zijn ‘toevallig’ 4 groepen aan de slag gegaan met sprookjes.
Eigenlijk is dat niet zo ‘toevallig’, want sprookjes zijn verhalen die zó krachtig en belangrijk zijn dat ze de tand des tijds hebben doorstaan.

De jongste groep (6 t/m 8 jaar) speelt het sprookje ‘Jaap en de bonenstaak’. Dit sprookjesverhaal vertelt over de kracht van het geloof in eigen kunnen, nieuwsgierigheid en doorzettingsvermogen; Jaap gelooft heilig in de magische bonen, terwijl niemand om hem heen dat doet.
Het gaat om geloven in wat je doet en stug doorzetten, ook al zegt iedereen dat het onzin is.

Groep 2 (8 t/m 10 jaar) speelt het sprookje ‘De rattenvanger van Hamelen’. De bewoners van het stadje Hamelen gaan gebukt onder een enorme rattenplaag. Er moet snel iets aan dit probleem gedaan worden, maar de gulzige burgemeester heeft het te druk met pasteitjes en taartjes eten.

In de presentatie van Groep 3 staat geen sprookje, maar een parkbankje centraal en de titel van de voorstelling is dan ook ‘Het Bankje’. Rond dit bankje spelen zich grappige, sportieve, ontroerende, duistere of juist liefdevolle taferelen af.

Groep 4 speelt ‘Niemand weet… Niemand weet…’; een moderne bewerking van het sprookje ‘Repelsteeltje’. Deze bewerking gaat over dat je moet kunnen zijn wie je van binnen bent en over het recht van privacy.

De cursisten van Groep 5 hebben zich verdiept in het scheppingsverhaal. Hoe zat dat ook alweer met het ontstaan van de mens? Wie of wat was er eerst? Adam of Eva? Een mugje? Een pantoffeldiertje? Is de mensheid misschien geschapen door buitenaards leven?

De Basis-Musical-Lesklas speelt ‘Annie meets Kruimeltje meets Oliver Twist’. Een heerlijk mierzoet, zelfgeschreven verhaal, dat een mengeling is van deze drie musicals, waarin het weeskind Annie centraal staat.

De musical A-groep trakteert u op een preview van de musical ‘Aladdin’. Een sprookje dat gaat over vrij zijn in het leven. Zowel de straatjongen Aladdin, als prinses Jasmine, als de geest hunkeren naar vrijheid; je eigen keuzes kunnen maken in het leven.

De Musical B-groep speelt een preview van de musical ‘The Breakfast Club’. Vier scholieren moeten voor straf nablijven op school. Het zijn 4 totaal uiteenlopende types, die in eerste instantie niets met elkaar gemeen lijken te hebben.

En de productiegroep Mesjogge speelt drie keer dezelfde scène, maar steeds met een andere ‘ingang’. De eerste keer spelen de cursisten de scène ‘geloofwaardig’. De tweede keer wordt er over-the-top gespeeld (en maken de cursisten gebruik van over-acting) en de derde keer zal de scène slapstickachtig vertoond worden.
Kortom, laat u verrassen door de creativiteit van onze cursisten, hetgeen een gevarieerd en energiek programma heeft opgeleverd.

Het programma:
vr 10 jan groep 3 + musical A + Mesjogge
zat 11 jan musical B + groep 5 + Mesjogge
zon 12 jan groep 1 en groep 2 en groep 3

Vr 17 jan groep 2 + groep 4 + groep 5
zat 18 jan Basis-Musical-Lesklas + Musical A + Musical B
zon 19 jan groep 1 en Basis-Musical-Lesklas en groep 4

De entree bedraagt € 5,- per persoon. (Adviesleeftijd : vanaf 6 jaar). Voor de cursisten van Jeugdtheater Landgraaf is de entree gratis. Reserveren is gewenst: tel. 045-5310929 (ma t/m vr 10-12 uur) of email: info@theaterlandgraaf.nl

Bent u nieuwsgierig naar de inhoud van de presentaties? Kijk dan op de website www.theaterlandgraaf.nl

Foto´s Theater Landgraaf

Geef een reactie