Prins van CV De Vlavrèters ROGER  I  WINTHAGEN

 

 

 

 

Onze Hooglustigheid werd op 20 juli 1968 geboren in Klimmen. Hij was op dat moment het eerste kind van vader Sjir en moeder Els Winthagen. Vier jaar later was met de komst van broertje én huidig Adjudant Armand het gezin compleet.

Moeder Els was als huismoeder de spin in het web en verzorgde het gezin ten alle tijden. Vader Sjir is vrijwel zijn hele carrière werkzaam geweest bij het huidige APG.

Zijn gehele jeugd bleef Roger I woonachtig met zijn ouders en broertje in Klimmen. De eerste schoolse stappen werden dan ook gezet op Basisschool Ummer Clumme.
Dat onze nieuwe Prins sportief en competitief is geboren, is wel duidelijk na lidmaatschappen bij de plaatselijke voetbalvereniging en tennisvereniging. Daarnaast was hij jarenlang lid van drumband De Berggalm in Klimmen en werden er wedstrijden gezwommen in De Joffer in buurdorp Voerendaal.

In de pubertijd werd de studie carrière een vervolg gegeven aan de Lagere Technische School, richting Bouwkunde. Uiteindelijk werd diezelfde opleiding aan de Middelbare Technische School in Heerlen met succes afgerond.

Met deze diploma’s op zak ging Roger I op eigen benen staan en verhuisde hij naar Heerlen. Op datzelfde moment, vrijwel direct na het afronden van de opleiding aan de MTS, is onze Hooglustigheid in 1995 begonnen met zijn maatschappelijke carrière bij Gemeente Heerlen in de functie van Technisch medewerker Bouwtoezicht.
In deze rol passeert alles rondom bouwen en verbouwen in het Heerlense eerst zijn bureau. Deze functie vervult hij vol passie tot op de dag van vandaag.

Rond de eeuwwisseling leerde hij de moeder van zijn kinderen kennen. Samen met hun twee dochters woonde het gezin jarenlang in het centrum van Heerlen.
Vanaf 2009 vond onze Prins als alleenstaande vader zijn geluk in Welten. Destijds begonnen in de Frankenlaan en tegenwoordig woonachtig in de Klaverstraat.

Sinds 2015 is onze Hooglustigheid samen met Nynke, waarmee hij in 2018 in het huwelijksbootje stapte.

Na de sportieve hobby’s in zijn jeugdjaren is Roger I tegenwoordig graag bezig met koken. Daarnaast kan hij genieten van een goed glas Schotse of Ierse whisky en gaat hij geregeld samen met Nynke er op uit op zijn motor. Voor een endurorit door de Italiaans/Franse Alpen is onze Prins altijd in. Stedentrips en vakanties kunnen niet vaak genoeg op de agenda staan, zo belanden ze jaarlijks als vaste prik op hun favoriete Griekse eiland Samos. Mocht er dan écht nog tijd over zijn, dan draait hij zijn hand er niet voor om, om te klussen in en rondom huis. Carnaval zit deze rasechte Limburger natuurlijk in het bloed. Van kinds af aan werd met het gezin steevast in Klimmen gevierd en jaren later vond Roger I de “carnavalsweg” naar Heerlen centrum en Welten. 2017 was het jaar waarin hij als Adjudant Roger Prins Paul II van CV De Vlavrèters begeleidde en sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de Vasteloavend in Welten en Benzenrade.

De afgelopen twee jaar kan niemand Roger hebben gemist als Lid van de Raad van 11 van onze vereniging, waardoor zijn droom om ooit Prins te worden zich razendsnel ontwikkelde. Ook van organiseren is hij zeker niet vies. Zo richtte hij vanaf 2018 de feestavond ‘Welten’s got Talent’ op, welke op carnavalszaterdag als kraker op de agenda staat.

Dit seizoen wordt letterlijk en figuurlijk alles anders voor Roger I. Als trotse én 64ste Hooglustigheid staat hij te popelen om zich bij iedere gelegenheid weer te presenteren aan Welten, Benzenrade en alles daar ver buiten. Hij gaat ons voor onder een motto dat hem als persoon typeert, namelijk:

‘Biste groeët of nog inne klinge, Vasteloavend vierste mit ieëkeringe’

 

 Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie