28 januari 2020,

van 14:00 tot 16:00 uur |

HuB. Bibliotheek Kerkrade

Kosten: Leden gratis, niet-leden betalen € 2,50

 

Bij Engeland denk je al snel aan Londen, Cambridge of Oxford. Engeland heeft veel meer te bieden. Er liggen ook prachtige tuinen en parken en het land kent bijzondere natuurgebieden.

Tijdens deze lezing door Olaf op den Kamp maken we wel kennis met Londen, een enorme stad met vele bijzondere musea en bouwwerken en prachtige, natuurrijke parken.
Oxford en Cambridge vormen de zetel van beroemde universiteiten. Daarnaast hebben ze ook een prachtige botanische tuin met bijzondere planten, bomen en struiken.

We trekken ook de natuur in en bekijken de kwelders aan de kust van Norfolk. Verder naar het binnenland zijn rondom Thetford bijzondere natuurgebieden te vinden met zeldzame vogels als de Griel. Hier leven ook soorten als Boomvalk, Wulp en Hermelijn. In de ondergrond liggen prehistorische vuursteenmijnen. Op een verhoging in het moeras ligt Norwich met zijn prachtige kathedraal, motte-kasteel en het gezellige straatje Elm Hill met zijn vele winkeltjes. En last-but-not-least bekijken we ook de bijzondere tuinen van Audley End waar Lancelot ‘Capability’ Brown een schitterend landschapspark aanlegde met een uitgestrekte moestuin en een Cloudhedge.

Reserveren: tel. 045-7630520 of info@bibliotheekkerkrade.nl.

Olaf Op den Kamp organiseerde afgelopen jaar een natuur- en tuinenreis naar Engeland en gaat dit ook in mei 2020 weer doen. Deze lezing is een goede introductie, maar kan ook losstaand bezocht worden.

Foto’s Olaf Op den Kamp

 

Geef een reactie