Positieve, bevrijdende kracht van idealen. In het huidige tijdperk van negativisme en pragmatiek benadrukt De Voorlopers de positieve, bevrijdende en richtinggevende kracht van idealen.

We zien een aantal individuen zich vestigen op een verre planeet. Eén voor één komen ze aan op een open plek. Er is nog niets. Wat gaan ze doen? Hoe verhouden ze zich tot elkaar?

De Voorlopers is voor choreografenduo Ivgi&Greben een verbeelding van een krachtig idealisme en alternatieve wegen in kunst en leven. Op de onbekende planeet kunnen de vijf dansers helemaal opnieuw beginnen vanuit behoeftes, verlangens en dromen. Hun nieuwe wereld is een laboratorium van continu verschuivende relaties tussen mensen onderling en tussen mens en de materiële en ruimtelijke omgeving: een test-site.Foto

Foto Theater aan het Vrijthof,

Geef een reactie