KVC Oranje won de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Walram met 6-2. Die cijfers doen vermoeden dat het een walk-over was voor de thuisclub. Niets was echter minder waar. In feite was het een confrontatie met drie gezichten, die halverwege leek te kantelen in het voordeel van de bezoekers uit Valkenburg aan de Geul, maar uiteindelijk dus winnend werd afgesloten door oranje-wit.

Walram speelt dit seizoen voor klassenbehoud. KVC Oranje kijkt met een schuin oog naar boven. Wellicht zit er een plekje in de nacompetitie in voor de ploeg van trainer Paul van Putten. Die ambitie straalde oranje-wit in het eerste half uur ook uit. Al snel stond de 1-0 op het scorebord. Na amper drie minuten loste Walram-doelman Mika van Loo een afstandspegel van Marvin de Mey. Chris Frauenrath schoot in de rebound de 1-0 binnen. In de daaropvolgende fase combineerde KVC Oranje naar hartelust. De ene na de andere aanval rolde richting het Walram-doel. De gasten, van trainer Jordy Reneerkens, legden de thuisclub ook weinig in de weg. Doelman Mika van Loo kon zich onderscheiden toen hij binnen enkele seconden redding bracht op inzetten van Marvin de Mey (boogbal) en Joey Niesters (schot). Minder geluk had hij halverwege het eerste bedrijf. Joey Niesters nam namens KVC Oranje een hoekschop op rechts. Hij speelde kort naar Scott Vienerius. Die liet een strakke voorzet los. Mika van Loo, gehinderd door een eigen verdediger, kreeg de bal niet te pakken en Niels Lanckohr tekende voor de 2-0.

Het werd nog erger voor de bezoekers. Eén van de hoogtepunten van de wedstrijd droeg daaraan bij. Scott Vienerius rondde na een mooie een-twee met Chris Frauenrath af met een sublieme krul, die Mika van Loo volslagen kansloos liet: 3-0. Tot zover het eerste gezicht dat de wedstrijd te zien gaf.

In het laatste kwartier van de eerste helft kwam Walram beter in de wedstrijd. Er kwamen ook kansen voor pupillen van Jordy Reneerkens, maar doelman Lars van der Weide stond de 3-1 tot twee keer toe in de weg. Met name zijn redding, op slag van rust, op een inzet van Kenneth Leunissen was sterk.

De wedstrijd was gelopen, zo dachten althans velen. Het ging anders. In het tweede bedrijf kregen de pakweg 100 toeschouwers een feller Walram te zien. De combinaties bij KVC Oranje liepen nu allesbehalve vloeiend en de gasten gingen nadrukkelijk op zoek naar de 3-1. Die kwam er ook. Levi Meurders gaf vanaf links voor en Enzo Voorjans kopte geheel vrijstaand van dichtbij de 3-1 boven Lars van der Weide tegen de touwen. Diezelfde Voorjans bracht even later de spanning bijna helemaal terug met een schitterende uithaal van afstand. De daaropvolgende redding van KVC-doelman Lars van der Weide was echter subliem.

Toch kon de 3-2, gezien het spelbeeld, niet uitblijven. Aldus geschiedde. Doelpuntenmaker was Patrick Jansen. Hij kogelde van pakweg 25 meter in de rechter bovenhoek. Een doelpunt om in te lijsten: 3-2. Deze keer was Lars van der Weide volstrekt kansloos.

Walram was terug in de wedstrijd en leek op weg naar meer. De wedstrijd leek volledig te kantelen in het voordeel van de bezoekers. Echter in die fase werd gezicht twee van het duel, zeg maar tussen minuut 30 en 60, afgesloten.

Het derde gezicht kreeg gestalte op het moment dat Ritch Vienerius uit de draai, na voorbereidend werk van Lloyd Vromen en Niels Lanckohr, met zijn linker de 4-2 liet noteren. Dat was het moment waarop bij de bezoekers de kopjes naar beneden gingen. KVC Oranje straalde nu weer meer vertrouwen uit en kreeg beduidend meer grip. Marvin de Mey stuurde Joey Niesters op links de diepte in en diens voorzet werd door Ritch Vienerius bekwaam ingeschoten: 5-2. Voor het slotakkoord zorgde Niels Lanckohr. Hij rondde af na een assist van Mitchel Flecken, voorafgegaan door een fraaie een-twee tussen diezelfde Flecken en Mel Angerer: 6-2.

Walram speelt komende zondag thuis tegen koploper RVU, terwijl KVC Oranje op bezoek gaat in