Poort naar de Anstelvallei’ geplaatst in Kerkrade.

Afgelopen week is de zogenaamde ‘Poort naar de Anstelvallei’ onthuld door wethouder Tim Weijers (Openbare Ruimte, Toerisme en Marketing) en de heer Patrick Kloet (Stichting het Limburgs Landschap). “Middels plaatsing van deze symbolische poort willen we de toegang vanuit de wijk Chèvremont naar de Anstelvallei markeren. De poort, die geheel in Beleef Kerkrade stijl is vormgegeven, nodigt inwoners en bezoekers uit voor een wandeling door het Kaffebergsbos richting bijvoorbeeld Brasserie Nieuw-Ehrenstein, de eeuwenoude hoeve die onlangs in samenwerking met Stichting Limburgs Landschap in oude glorie is hersteld,” aldus wethouder Weijers.

Opwaardering
De afgelopen periode is het gebied opgewaardeerd. Naast de renovatie van de Toupsbergstraat en Kaffebergsweg is een Park & Ride zone ten behoeve van treinstation Chèvremont aangelegd.
Daarnaast is de parkeerplaats van voetbalvereniging Chèvremont verbeterd. Ook de velden van de voetbalclub zijn sinds kort weer op orde met een nieuw kunstgras- en grasveld.

Genieten van natuur en cultuur
De poort vormt de entree naar de Anstelvallei. In dit prachtige natuurgebied komt iedere wandel- en cultuurliefhebber aan zijn trekken. Heuvels, beken, bospartijen, monumentale gebouwen, stuwmeer de Cranenweyer en bijzondere flora en fauna wisselen elkaar af. Wethouder Weijers: “Na het passeren van de poort kan jong en oud heerlijk genieten en de Kerkraadse natuur en cultuur
beleven.”

Foto Gemeente Kerkrade

Geef een reactie