Hoofdmenu

Het wordt weer een druk volleybalweekeinde bij VCLandgraaf.

Afgelopen zaterdag keerden bijna alle teams met een overwinning naar huis. Alleen Meisjes C kon een 2 – 1 voorsprong geen passend vervolg geven en kwam “slechts” met 2 punten huiswaarts, een prima prestatie!

 

De knapste overwinning, in alle opzichten, boekte Heren 1 in Eindhoven door VCE/PSV na een heroïsch volleybalgevecht met 3 – 2 klop tegen. Onze zevenmansformatie kwam ietwat ongelukkig met 2 – 0 achter (setstanden 25-23 en 25-22) en stond toen feitelijk met de rug tegen de muur. Een sterke finish gaf in set 3 de doorslag en de 23-25 winst gaf het team nieuwe energie. Een ijzersterke start van de 4e set was de basis voor een gestadig groeiende voorsprong. Met 25-16 werd de stand gelijkgetrokken. Set 5 was een thriller. Na de veldwisseling kregen onze mannen de overhand. Bij 11 – 14 lag de winst voor het grijpen, maar PSV boog wel, maar brak niet en kwam langszij en bij 16-15 zelfs op matchpoint. Dit 1e en ook de 5!!  volgende matchpoints werden in een bloedstollende finale weggepoetst, alvorens ons onverzettelijk team op het tandvlees vanaf 21-21 de winnende punten wist binnen te hengelen (21-23). Petje af, mannen! Dat was echte sport, knokken tot het zoete einde!

Dames 1 en 2 speelden een prima uitduel en boekten een afgetekende en zeer welkome 1 – 3 overwinning. De afstand naar de staart van de ranglijst begint voor beide teams geleidelijk een veilige marge te worden en brengt rust en plezier in het spel.

Dames 3 en Meisjes B boekten met 0 – 4 de ruimste overwinning tegen respectievelijk Furos 3 en SEC.

Heren 2 ontsnapte na een 2 – 0 achterstand tegen ADC 3 aan de eerste nederlaag. Met veel moeite werden de 3 laatste sets in winst omgezet.

Aanstaande zaterdag kunnen onze teams weer rekenen op stevige weerstand en dus spannende wedstrijden.

Om 14.00 uur wil Dames 2 de opgaande lijn doortrekken tegen nummer 10 Numidia/VC Limac 2 en ook het thuispubliek tonen dat ze meer in hun mars hebben.

Meisjes C is erop gebrand om tegen Furos 2 de winst in eigen huis te houden.

 

Van Dames 3 mag vanaf 16.15 uur verwacht worden dat het Furos 3 zo kort mogelijk zal willen houden om de koppositie te versterken.

Datzelfde geldt voor Heren 2, dat zich tegen Revoc/VCB 3 geen uitglijder wil permitteren en naar verwachting alle energie zal steken in een degelijke pot.

Meisjes B gaat een serieuze poging doen om koploper Furos beentje te lichten.

Jongens C is vanaf 17.00 uur licht favoriet in de derby tegen VC Heerlen in A Gene Bek in Heerlen.

Vandaag vormt de wedstrijd van Heren 1 vanaf 18.30 uur ongetwijfeld de hoofdschotel. Opnieuw staat een sleutelwedstrijd op het programma in de strijd voor lijfsbehoud. Tegen Hands Up 2 zullen onze mannen extra energie moeten kunnen mobiliseren door de onverzettelijkheid van vorig weekeinde en het thuisvoordeel om te zetten in een zelfbewuste teamprestatie. Vertrouwen in elkaars optimale inzet zal de brandstof moeten zijn voor een goed resultaat.

Dames 1 krijgt vanaf 19.00 uur de kans om tegen het hooggeplaatste Saturnus 2 te bewijzen dat de goede resultaten van de laatste wedstrijden geen toeval zijn. De tegenstander zonder schroom, met lef en vertrouwen tegemoet treden, kan de basis zijn voor een verrassing. Een gedurfde en bewuste serve in combinatie met een verzorgde eigen opbouw vormen de basis voor optimaal tegenspel.

Kom zaterdag onze teams aanmoedigen. Laat u verrassen door hun spel en hun beleving en lever uw eigen onmisbare bijdrage als fan door dik en dun.

Op zondag vragen de allerjongsten, onze 7 CMV-teams, onze aandacht in Sporthal Merode in Stein.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno