Sportieve revanche voor vv Hellas tegen KVC Oranje?

Zondag treffen in de derde klasse A van het amateurvoetbal in Klimmen vv Hellas en KVC Oranje op elkaar. Beide ploegen staan in de bovenste helft van de ranglijst van 3A. Degradatie is nog niet definitief afgewend, maar stiekem zal men aan beide kanten ook wel een beetje naar boven loeren. Mogelijk -de trainers Kevin Nowacki en Paul van Putten zullen het niet graag horen- ligt er plekje achter de ongenaakbaar schijnende koploper RVU in het verschiet, en daarmee deelname aan het toetje genaamd nacompetitie.

Eerder deze voetbaljaargang, maar dat betrof pas het eerste competitieduel, en is dus niet echt veelzeggend, won KVC Oranje in Bleijerheide, niet onverdiend, maar wel met de nodige moeite, met 3-1.

Inmiddels zijn we een half jaar verder en bedraagt het verschil tussen beide teams slechts twee wedstrijdpunten. Ook in andere cijfers, we doelen op de productiviteit, is er amper verschil. Laten we eens kijken naar de laatste weken. Thuisclub vv Hellas won de laatste drie competitieduels. Achtereenvolgens Walram (6-1), FC Hoensbroek (0-1) en SCM (0-2) werden aan de zegekar gebonden. De prestatiecurve van KVC Oranje toont iets meer schommelingen, maar het laatste duel won die ploeg met ruime cijfers. Walram werd namelijk met 6-2 terug richting Valkenburg a/d Geul gestuurd.

We hebben in ieder geval van doen met twee elftallen die het goed doen deze voetbaljaargang. Vertrouwen zal er dus zijn in beide kampen. Voor vv Hellas heeft de wedstrijd dan nog een extra uitdaging, in die zin dat sportieve revanche zou kunnen worden genomen voor de gememoreerde 3-1 nederlaag in Bleijerheide. Trainer Kevin Nowacki zal er alles aan doen zijn mannen op scherp te zetten. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor zijn tegenstrever Paul van Putten. Hoewel die laatste nog steeds praat over ‘ definitief afstand nemen van de degradatieplekken’ zal ook hij met een schuin oog omhoog kijken. Het daaraan verbonden eventuele succes is enkel haalbaar als alles klopt. Dat weet de ervaren trainer maar al te goed. Ook Van Putten zal zijn mannen dus tot het uiterste motiveren.

De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark De Schrub in Klimmen en staat onder leiding van scheidsrechter Raymond Karavla. Aanvang 14.30. Overigens spelen eerder op zondag, om 12.00 uur, de tweede elftallen van de verenigingen op hetzelfde complex hun onderling duel, terwijl Hellas 3 om 10.00 uur gastheer is van KVC Oranje 5.

VV Hellas en KVC Oranje heten u graag welkom, zondag op Sportpark De Schrub.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie