Zuyderland en Open Universiteit willen meer samenwerken

Op de Brightland Campus in Heerlen hebben Zuyderland en de Open Universiteit (OU) dinsdagmiddag 11 februari een intentieverklaring getekend, waarin het zorgconcern en de universiteit aangeven hun samenwerking verder te willen versterken.
Beide partijen zien een toegevoegde waarde in het gezamenlijk oppakken van zowel onderwijs als onderzoek om antwoorden te vinden op de huidige en toekomstige uitdagingen op het vlak van gezondheid en zorg. Het doel hierbij is om nu en in de toekomst, goede en betaalbare zorg te kunnen blijven leveren.
Onderwijs
Op het vlak van onderwijs ligt er bij Zuyderland een behoefte voor ‘leven lang leren’ en leren op afstand. Dit kan bij de Open Universiteit op diverse manieren worden vervuld, van online gecertificeerde programma’s en bachelor- of masteropleidingen tot promotietrajecten van mensen die bij Zuyderland werkzaam zijn (en blijven) en door OU-hoogleraren worden begeleid.
Onderzoek
Ook het onderzoek kan binnen de samenwerking op diverse niveaus worden aangevlogen. Er kan wetenschappelijk onderzoek worden gedaan naar het gebruik van data, de inzet van informatietechnologie, (psychologisch) gedrag en de bedrijfseconomische aspecten van zorg. De gevolgen van krimp, verplaatsing van zorg naar thuis, personeelstekorten en informatievoorziening aan patiënten/cliënten vormen daarbij actuele en relevante thema’s.

Foto Zuyderland

Geef een reactie