Het RIVM geeft aan dat de met het Corona-virus besmette man uit de Duitse buurgemeente Selfkant tijdens zijn verblijf in Nederland niet ziek en niet besmettelijk was. Hoewel verder onderzoek nu niet noodzakelijk is, kunnen wij ons voorstellen dat u op zoek bent naar meer informatie over het Corona-virus.

Het Gesundheidsamt Kreis Heinsberg (Nordrhein-Westfalen) in Duitsland is op dit moment bezig alle contacten rond de patiënt in Duitsland in kaart te brengen. Aangezien dit gebied grenst aan Nederland is het mogelijk dat daar ook Nederlanders bij zitten. De GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst ’en van Limburg houden hierover nauw contact met hun Duitse collega’s. Eventuele Nederlandse contacten worden door de GGD direct benaderd om hen hierover te informeren en afspraken te maken over de monitoring van gezondheidsklachten.

Omdat het contactonderzoek van deze patiënt nog gaande is, heeft het Gesundheidsamt Kreis Heinsberg uit voorzorg een aantal maatregelen genomen om verspreiding van het virus te voorkomen. Zo zijn tot 2 maart alle scholen en kinderdagverblijven gesloten en is mensen gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven en geen bezoek te brengen aan ziekenhuizen en zorginstellingen.  Er is geen reden om deze maatregelen ook in Limburg in te stellen.

U kunt terecht op de website van de GGD Zuid-Limburg en/of op de site van het RIVM. Hier vindt u de laatst bekende informatie over het virus, wat de klachten zijn die gepaard gaan met een besmetting van het virus en wat u moet doen als u denkt dat u, of iemand anders in uw omgeving, besmet is.

De gemeente Landgraaf, burgemeester Raymond Vlecken in overleg met de wethouder Volksgezondheid Alex Schiffelers en het college, heeft nauw contact met onder andere de GGD en de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Tekst Gemeente Landgraaf en RIVM Foto RIVM

 

Geef een reactie