Gisteren s’middags stond voor Bekkerveld de inhaalwedstrijd op het programma tegen hekkensluiter Haelen. Na enkele weken geen officiële wedstrijd te hebben gespeeld, vanwege weersomstandigheden en de carnaval was het de vraag hoe de mannen ervoor zouden staan.

 

Om half drie werd er afgetrapt en Haelen begon beter dan Bekkerveld, na vijf minuten belandde een kopbal uit een vrije trap bovenop de lat bij doelman Rob Kerris. Hierna was het enkel en alleen Bekkerveld wat de klok sloeg zonder echte grote kansen te krijgen was Bekkerveld de bovenliggende partij. Een vrije trap van Jop Engelen kwam ook op de lat terecht. Na 35 minuten zette Boy Raaijmakers erg goed door en veroverde aan de rechterkant de bal, zijn voorzet kwam op het hoofd van debutant Ibrahim Baldebah en zijn kopbal belandde in het doel.  1-0 Bekkerveld. Een prima opsteker voor de mannen van Bekkerveld. Vlak voor rust kreeg Haelen nog een dot van een kans. Echter hun spits kreeg de bal niet juist onder controle en zo kon doelman Rob Kerris tijdig ingrijpen.

In de 2e helft ging Bekkerveld verder waar het gebleven was, af en toe werden prima aanvallen op de mat gelegd. Na een kwartier spelen kwam er na een corner voor Bekkerveld een scrimmage in de 16 bij Haelen. De bal kwam voor de voeten van Youri Pietersma en hij bedacht zich geen moment en schoot snoeihard binnen. 2-0 voor Bekkerveld.

Hierna was het verzet van Haelen helemaal gebroken, Senne Thijssen kopte een rebound binnen en ook Ibrahim Baldebah bleef rustig toen hij 1 op 1 met de doelman kwam. Resultaat een dik verdiende 4-0 overwinning voor de blauw witte zebra’s. Een stap in de goede richting en weer wat aansluiting met de middenmoot.

Komende zondag wacht de derby tegen Schaesberg. Aanvang op Sportapark A Gene Bek in Heerlen is om 14.30u

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie