De Buitenhof is Nederlands eerste school in het speciaal onderwijs die gebruik gaat maken van de Interactive Playground. Deze wordt op 11 maart aanstaande om 11.30 uur feestelijk geopend door wethouder Clemens van de gemeente Heerlen.

Met interactieve gymspelen wordt voldaan aan de kerndoelen van het bewegingsonderwijs zoals samenwerken, beweging beleven, gezond bewegen, bewegen verbeteren en regelen. Daarnaast worden vaardigheden aangeleerd als concentratie, coördinatie, conditie, balans, kracht en lenigheid.

Gezond én leerzaam. Het is duidelijk dat meer bewegen gezond is voor onze leerlingen. Maar bovendien is wetenschappelijk aangetoond dat leerlingen ook beter leren door te bewegen.  Met de Lü Interactive Playground kan leren en bewegen worden gecombineerd. Zo kan een rekenles plaatsvinden in de gymzaal. ‘Door een eenvoudige oefening wordt het automatiseren van tafeltjes opeens een veel leukere activiteit, die er bovendien voor zorgt dat de leerlingen meer bewegen én beter leren.’, aldus Bart Janssen docent bewegingsonderwijs bij De Buitenhof.

Gezonde School .De Buitenhof heeft al enige jaren het predikaat Gezonde School. Dit betekent dat de school zich op diverse gebieden inzet voor een gezondere leefstijl. Dit wordt onder andere gedaan door het geven van voorlichting en les over voeding en beweging. Ook krijgen de leerlingen vers fruit en groente uitgereikt. De gerechten die de leerlingen zelf klaar maken tijdens hun praktijklessen passen ook helemaal in deze gezonde leefstijl.

De aanschaf van de Lü Interactive Playground geeft het geheel een nieuwe dimensie.

Gezondheid in (oostelijk) Zuid-Limburg. Diverse studies uit de afgelopen jaren hebben aangetoond dat Zuid-Limburg kampt met gezondheidsproblematiek. En die begint al bij de kinderen, de jeugd. Er zijn al vele (landelijke) initiatieven gestart, waaronder JOGG en het Gezondheidsakkoord. Al deze projecten hebben als doel een gezonde leefstijl te bevorderen door een gezonde omgeving te creëren. Het opnemen van de Lü Interactive Playground draagt hier weer een steentje aan bij.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie