Na alle stormen van de laatste weken en de daarmee gepaard gaande afgelastingen mochten de RKHBS – dames bij het begin van de maand maart eindelijk weer eens ballen.

 

Niet voor de competitie maar voor het bekertoernooi; tegenstander waren de meiden van Passart. Een geduchte tegenstander waarvan zeer ongelukkig al eens verloren was.De voorbereiding op het duel was, helaas, heel erg matig want door allerlei carnavalsperikelen, ziektes en blessures was de training opkomst in de wintermaanden gewoon slecht te noemen.

Dat dit zich zou wreken kon je vooraf al uittekenen. Daar kwam bij dat Erwin ervoor had gekozen om ook de reserves vandaag een kans te geven, allemaal ingrediënten die niet voor een juiste instelling zorgden. Maar de belangrijkste reden was wellicht het feit dat een eventuele finale gepland stond in het eerste weekend van juni wanneer nagenoeg het hele team verhinderd is. Kortom de wil om te winnen ontbrak vooraf in de hoofden en dan kun je ook gewoon niet winnen.

De wedstrijd was amper een minuut onderweg of de scheidsrechter zag in een correcte tackle van herintreder Uschi toch een overtreding; de bal lag op de rand van de 16 en Gaby stelde een (te kleine) muur op maar de bal verdween toch erlangs waarna Gaby niet meer bij de bal kon komen. Na deze vroege tegenslag kabbelde het spel een beetje voort, voornamelijk aan een kant want de straffe wind zorgde ervoor dat vanuit RKHBS zicht de bal alleen aan de linker kant belandde.

Het keiharde veld – versleten kunstgras – zorgde ervoor dat er amper een fatsoenlijke aanval werd opgezet en toen Passart na 24 minuten hun tweede schot op goal kon schieten (ook weer raak) was de wedstrijd al min of meer gespeeld. RKHBS kwam overal te laat, aanvallend lukte er echt helemaal nada noppes niks, en toen tot overmaat van ramp Deniece ook nog geblesseerd moest uitvallen werd het voetbal er nog minder op.

Nancy ging laatste verdediger spelen en deed dit naar behoren maar daarmee waren alle impulsen vanuit het middenveld nagenoeg in een klap verdwenen. Nathalie kwam op haar positie te staan en deed dit meer dan goed; maar nu misten we haar juist voorin weer. Iets over het half uur zorgde matig verdedigen voor de niet eens onverdiende 3-0 voorsprong van Passart; 3 schoten op goal, 3 doelpunten; over effectiviteit gesproken. In het thuisduel eerder in de competitie had Passart overigens ook maar twee doelpogingen, en ook deze waren direct doeltreffend……

Een vermelding over een kans van RKHBS blijft achterwege, want dit zou geen juiste weergave van zaken zijn.Passart/VKC  was niet veel beter, zeker niet, maar de wil om te winnen, strijd te leveren, het gevecht aan te gaan, was bij deze dames wel aanwezig en dan verdien je ook gewoon te winnen.

In de pauze werden Gaby, Demi en Suus gewisseld en zorgden Imke, Shauni en Samantha direct voor veel meer druk en toen bleek gewoon dat dit Passart helemaal niet zo goed was. Alleen waren de weers-en veldomstandigheden zodanig dat echt goed voetbal niet mogelijk waren. Danielle zorgde na 56 minuten na een slim passje van Shauni met een slim intikkertje al snel voor de 3-1, maar toen dezelfde Danielle haar volgende inzet gestuit zag worden door de keepster was het vuur snel weer gedoofd.

RKHBS was weliswaar beter maar de volgende blessuregevallen van Shauni en Adriana zorgden weer voor zoveel mutaties in het veld dat een echt slotoffensief er geen moment in zat. Zo verloor RKHBS in feite kansloos, maar volledig onnodig,  van een tegenstander die deze zege wel verdiende. Hopelijk is dit een wake-up call voor de dames en gaan alle neuzen weer dezelfde richting op en wordt er weer met volle overgave getraind. Want alleen talent is niet voldoende;

Komende zondag is VV Keer de volgende tegenstander en zal er een ander team het veld opgaan; een team dat gebrand is op revanche na alle vervelende zaken in het heen duel en dit vanaf de eerste minuut gaat uitstralen!

 

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

 

 

Geef een reactie