Na een aantal voetbalvrije zondagen stond op de eerste zondag in maart de wedstrijd tussen RKTSV en UOW’02 op het programma. RKTSV, dat zichzelf terugvindt op de voorlaatste plaats, wist UOW’02 in de heenwedstrijd op een gelijkspel te houden. UOW’02 had dus iets goed te maken tegen de gastheren uit Terwinselen.

 

De wedstrijd startte fel en RKTSV liet zien dat UOW’02 vandaag de punten niet cadeau zou krijgen. Beide ploegen tastten elkaar in de beginfase wat af zonder echte kansen te creëren. Hierdoor speelde het spel zich vooral af rondom de middenlijn. Na zo’n 20 minuten wist UOW’02-er Patrick Maenen de bal bij Kay van Haaren te bezorgen. Van Haaren liep het strafschopgebied in en bleef, oog in oog met keeper Gillessen, rustig en zette UOW’02 hiermee op een 0-1 voorsprong. Hierna kreeg UOW’02 meermaals de kans de voorsprong uit te breiden, maar verzuimde dit, waardoor RKTSV in de wedstrijd bleef.

RKTSV wist haar eerste echte kans te creëren na zo’n 30 minuten voetbal. Jeffrey Leeyen wist via een goede actie in het strafschopgebied te komen, maar zag zijn inzet gestuit door UOW’02-keeper Aruvaino. Normaliter zou dit UOW’02 wakker moeten schudden, maar kort daarna werd de stand gelijkgetrokken middels een mooi afstandsschot dat buiten bereik van Aruvaino in het doel belandde. Ontlading bij RKTSV, teleurstelling bij UOW’02. Vlak voor rust wist UOW’02 echter op een 2-1 voorsprong te komen nadat Tom Dautzenberg, via opnieuw een assist van Patrick Maenen, de bal in het doel deponeerde.

Na rust was het wederom eenrichtingsverkeer en leek RKTSV zichzelf al snel de das om te doen door het scoren van een eigen doelpunt en daarmee het 3e doelpunt voor UOW’02. De in de rust ingevallen Stijn van Rhenen zette UOW’02 zo’n 10 minuten voor tijd op een 4-1 voorsprong. Ondertussen waren Mitchel Pieters en Rik Joosten in de ploeg gekomen bij UOW’02 en verving Mitchel Rademacher aan de kant van RKTSV Yves Fleuren. De 5-1 eindstand kwam op het scorebord nadat opnieuw Patrick Maenen, met zijn 3e assist van de middag, in de diepte Stijn van Rhenen wist te bereiken en hij koelbloedig en hard afrondde.

Voor RKTSV een bittere pil, zeker met het oog op volgende week waar koploper Voerendaal op bezoek komt.

UOW’02 treft op eigen veld daarentegen SV Hulsberg. Een mooi affiche in de strijd om de tweede periode.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie