VCLandgraaf Column van Frederico Alfredo “ONS DNA : VOLLEYBAL !

De vorige keer eindigde ik met de zin dat ik iets zou schrijven over het CARNAVAL en het verleden hierbij van VCL. Dacht dat we net de week voor carnaval dan thuis zouden speelden, maar had me vergist. Dus dat verhaal is nu niet meer zo interessant om het daar uitgebreid over te gaan hebben. Maar een terugblik kunnen we niet aan ons voorbij laten gaan.

Voor het 2e jaar op rij deed en liep een grote afvaardiging van VCL mee aan de carnavalsoptocht van Landgraaf. Het weer was ons die dinsdag goed gezind en ook het Coronavirus was verruild voor het carnavalsvirus wat veel prettiger aanvoelde. De groep zag prachtig verkleed uit met de VCL kleur BLAUW als blikvanger. En jong en oud liep mee, dat is ook fijn en belangrijk. En we hadden ook nog een prins en prinses er bij dit jaar. Waar ik langs de kant stond te kijken nog aan het begin van de optocht had men er al een flink tempo in en kon ik niet heel de hele groep rustig nog eens goed bekijken. En dat terwijl er gedurende de optocht wel vaker opstoppingen waren, maar toen net niet. Dat was wel jammer. Hoogtepunt van de dag was toch wel de eerste prijs die behaald werd in de afdeling grote groepen met 76 punten. Heb begrepen dat in eerste instantie in de kantine werd omgeroepen dat we 2e waren geworden, maar dat is later gelukkig positief naar boven bijgesteld. Maar het liefst hoor je dat meteen dan. Dat geeft je nog meer plezier en voldoening. Een groot succes derhalve voor onze vereniging en diegenen die er van te voren zoveel tijd en energie in hebben gestoken. Daar kunnen we zaterdag nog eens lekker over napraten.

De vorige keer had ik net mijn column bij Koen aangeleverd en toen kwam het artikel van DRE BOUMANS per mail binnen. Daar was ik blij mee, maar kon er niets meer over schrijven en heb hem ook laten weten dat hij me wel even had kunnen inlichten dat zijn proza weer te lezen was. En net voordat ik nu aan mijn column begon kwam zijn verhaal voor komend weekeinde binnen. Toeval of niet. Nu hoef ik zelf niet meer zo uitvoerig alles te beschrijven van Dames 1 en Heren 1 van de komende wedstrijden. DRE, fijn dat je weer de tijd gevonden hebt om weer iets leuks te vertellen aan een ieder.

Bij de thuiswedstrijden van VCL Heren 1 maken we altijd gebruik van het elektronisch scorebord. Dat vind ik altijd geweldig want je kunt de tussenstand altijd goed zien. Het staat ook mooi tegen de muur precies voor veld 1. Dat zie je niet op veel plaatsen. En fijn dat er altijd drie mensen zijn die dat bijhouden. Je moet ze maar ervoor vinden en het is niet altijd even gemakkelijk en dankbaar werk. De laatste thuisduels was er ook altijd wel wat met de WIFI en lag de wedstrijd vaker korter of langer stil. Soms begrepen we er op de tribune niets van waarom het weer stop lag, maar we nu helemaal bijgepraat zijn daarover hebben we er meer begrip voor. We zijn soms ook te ongeduldig. Techniek en de moderne middelen en mogelijkheden zijn prima, maar laten ons ook weleens in de steek. Dat hoort er nu eenmaal bij. Omdat zowel onze standaardploegen van de Dames als Heren bijna gelijktijdig spelen dan, werp je dan ook regelmatig een blik naar veld 3 en weer terug naar veld 1. Als we vanuit veld 1 bij de heren naar de dames kijken moeten we door het afscheidingsnet heen kijken en dat gaat nog wel. Maar om de stand te zien wordt toch echt wel veel lastiger. De cijfers op het handscorebord zijn dan echt te klein om te zien, al heb je 2 brillen op, een zonnebril erbij en de contactlenzen ook nog in. Soms zit men er zelfs helemaal aan de overkant hiermee, bijna in Duitsland of Belgie ! Daarom zou ik willen pleiten bij de aanschaf van nieuwe handscoreborden de bordjes van de cijfers een flink stuk groter te kiezen. Extra service naar het hondstrouwe publiek toe, noem ik dat !

Foto dames 1 VC Landgraaf

Dan ziet het programmablaadje er ook steeds futuristischer uit. Hierin gaan we ook mee in de moderne tijd en tekent de dynamische ontwikkeling binnen de club. Ga zo door op deze manier mensen. Mijn complimenten. Prima gedaan zo !

En ZATERDAG wordt er ook weer OUD PAPIER opgehaald door enkele trouwe betrokkenen van onze vereniging door VCL in SCHAESBERG. Zet zoveel mogelijk papier, folders, karton, dozen, posters, boeken, behangrollen, e.d. hiervoor klaar, want het levert ons altijd behoorlijk extra inkomsten op en dan lacht de penningmeester ook eens wat meer en zijn STRESS weg die hij als coach bij Dames 1 vaker heeft !

Zaterdag zijn er weer de nodige thuiswedstrijden waarbij er grote belangen op het spel staan, vooral voor VCL Heren 1 en VCL Dames 1. Wij wensen niet alleen deze teams, maar ook alle anderen ploegen zowel op zaterdag als zondag bij de jongste jeugd veel succes toe. Tot dan maar weer zou ik zeggen.
Foto cover Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie