Hoofdmenu

Voetbalclubs Heksenberg en NEC’92 gaan samenwerken

Verzoek/besluitvorming moet echter nog door afzonderlijke ledenvergaderingen goed gekeurd worden Vorige eeuw en 20 jaren geleden ondenkbaar, nu een feit. NEC’92 en RKVV Heksenberg gaan met ingang van 1 juli 2020 samenwerken. Dat is het verzoek en het voorstel is door beide besturen aan de afzonderlijke ledenvergaderingen ter besluitvorming voorgelegd. Het definitieve besluitvormingsproces door afzonderlijke en gezamenlijke ledenvergaderingen is gepland in de periode maart-april 2020.

Maatschappelijke en sportieve ontwikkelingen leiden ertoe dat beide voetbalverenigingen de noodzaak inzien dat versterking ook door middel van samenwerking van belang is om voetbal in Heerlen-Noord te continueren. De kernen van onder meer Heksenberg. Nieuw Einde, Vrieheide, Versiliënbosch, de Weggebekker en de Stack hebben  een achterland van ruim 9000 inwoners.

Heksenberg-NEC zal met ingang van het nieuwe seizoen 20/21 uitkomen op thuisbasis sportpark Varenbeuk. Naast een aantal lagere teams, veteranenteams  is er ook damesvoetbal en zal de jeugdafdeling worden gestimuleerd. De nieuwe vereniging heeft ruim 400 leden en zal met name haar werving richten op de jonge actieve jeugdvoetballers, zowel meisjes alsook jongens.