Op 17 maart om 19.30 uur, wordt in het Burgerhoes in Landgraaf het Sportakkoord Landgraaf gelanceerd. Namens alle samenwerkende partijen nodigen we u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

 

De afgelopen maanden heeft de gemeente samen met verenigingen, (commerciële) sportaanbieders en maatschappelijke organisaties hard gewerkt aan het Sportakkoord Landgraaf. Het resultaat van dit proces is vastgelegd in het concept Sportakkoord Landgraaf.

 

Aanleiding voor het Sportakkoord.De motorische vaardigheid van kinderen neemt af. Er zijn groepen mensen die nooit sporten. Sportaccommodaties staan vaak leeg. En de klassieke sportvereniging komt verder onder druk te staan door minder leden en vrijwilligers. Om deze uitdagingen aan te gaan is door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, NOC*NSF en tal van andere organisaties het Nationaal Sportakkoord gesloten. Ook Landgraaf kent haar uitdagingen op het vlak van sport en bewegen. Hoe kunnen we bijvoorbeeld het uitgebreide aanbod dat er al is meer bekendheid geven? En hoe bereiken we die lastig te bereiken doelgroepen? Hoe benutten we de accommodaties en voorzieningen die er al zijn nog beter? En hoe vinden en binden verenigingen vrijwilligers en (jeugd)leden?

Landgraafse aanpak. Om deze uitdagingen ook voor Landgraaf aan te gaan is in het najaar van 2019 het initiatief gestart om te komen tot het Sportakkoord Landgraaf. De afgelopen maanden is samen met verenigingen, (commerciële) sportaanbieders, het onderwijs, kinderopvang, jeugdwerk, welzijnswerk, fysiotherapeuten en andere maatschappelijke organisaties gewerkt aan het realiseren van dit akkoord. In gesprekken en bijeenkomsten zijn deze partijen samen aan de slag gegaan, zijn kansen opgehaald, zijn uitdagingen benoemd en acties geformuleerd die de lokale partijen willen oppakken. Voor u ligt het resultaat van dit proces. Het Sportakkoord Landgraaf. Dit mooie resultaat is echter slechts het begin. Het begin van een samenwerking tussen lokale partijen die samen aan de slag gaan om sport en bewegen toegankelijk en leuk te houden voor iedereen in Landgraaf.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie