Foto®Parkstadactueel/ Lucho Carreno

kringloopwinkels gaan dicht Rd4 neemt aanvullende maatregelen om de kans op besmetting met het coronavirus voor haar medewerkers te beperken. Rd4 waarborgt hiermee de dienstverlening, zoals het inzamelen van restafval, GFT-afval en PMD-verpakkingsafval.

Aanvullende maatregelen per direct
Wil Sijstermans, directeur Rd4, licht de maatregelen toe: ‘Uiteraard is nog veel onduidelijk wat de toekomst ons zal brengen. Echter bij alles wat we doen staat de veiligheid van onze medewerkers voorop. We blijven ons tot het uiterste inspannen om de dienstverlening voor burgers en bedrijven overeind te houden.’ Rd4 blijft bereikbaar voor burgers en bedrijven via telefoon, mail en website. Eveneens beschikt Rd4 reeds enkele weken over een crisisteam, die de ontwikkelingen rondom het virus nauwlettend in de gaten houdt. Sijstermans: ‘Om besmetting met het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen, heeft Rd4 de huis-aan-huis inzameling van papier en BEST-tassen tot nader order stopgezet. Restafval, GFT-afval en PMD-verpakkingsafval worden wel opgehaald. De Rd4-kringloopwinkels zijn gesloten.’

Papierinzameling
De huis-aan-huis inzameling van papier stopt met ingang van dinsdag 17 maart 2020. Hiertoe is besloten omdat voor de inzameling van papier veel wordt samengewerkt met verenigingen. Papier kan worden aangeboden bij de milieuparken of in kleine hoeveelheden in de ondergrondse containers, indien deze in uw gemeente beschikbaar zijn. U kunt het papier ook opsparen en weer aanbieden zodra deze routes weer gereden worden.
BEST-tas inzameling

De inzameling van BEST-tassen stopt met ingang van dinsdag 17 maart 2020. Bij de uitsortering van BEST-tassen werken onze medewerkers heel dicht op elkaar. Om te voorkomen dat het virus zich verspreidt bij onze medewerkers is besloten de BEST-tassen niet meer op te halen. U kunt uw gevulde BEST-tassen opsparen en weer aanbieden zodra deze routes weer gereden worden.

Kringloopwinkels tijdelijk gesloten
De Rd4-kringloopwinkels in Heerlen, Kerkrade en Margraten sluiten per direct. Het aanbieden van kringloopspullen bij de winkels is helaas niet mogelijk. U kunt kringloopspullen opsparen of naar het milieupark brengen. De milieuparken blijven geopend.
Voor een compleet overzicht van de aanpassingen in de dienstverlening van Rd4 kunt u terecht op www.rd4.nl/corona.

Foto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie