Met dank aan Adriane Keulen wethouder van o.a. intergraal ouderenbeleid, eenzaamheid, buurtgericht werken en publieke dienstverlening. Er gebeurt nu zoveel om ons heen. We mogen niet meer in elkaars nabijheid komen. We moeten op fysieke afstand blijven van onze dierbaren. En daarnaast zijn er hardwerkende mensen die voor ons aan het front staan.

 

 

We zijn met zijn allen in een ‘verkeerde film’ terecht gekomen. Wie had dit ooit verwacht? En dan hoop je dat een ieder zijn of haar verantwoordelijkheid neemt, zich fatsoenlijk gedraagt en er voor elkaar is. Mijn pleidooi voor respect en fatsoen houd ik vaker. En dat kun je nu gewoon doen door alle gegeven maatregelen op te volgen. Dit is van het allergrootste belang. Onderschat dit niet. Ben niet eigenwijs en zorg uit elkaars buurt te blijven als het niet nodig is. Ondersteun alle hulpverleners door thuis te blijven. De mensen die in de frontlinie staan, vragen ons dit nadrukkelijk. Respecteer dat! En word je gevraagd om (professioneel) bij te springen, aarzel
niet.

En daarnaast ontstaan er heel veel mooie waardevolle initiatieven. Dit doet goed. Wat een solidariteit. Mensen die het moeilijk hebben, worden op verschillende manieren ondersteund; met bloemen, kaartjes, applaus, spandoeken, boodschappen, liedjes, filmpjes en appjes. Het is maar een kleine greep uit het creatieve arsenaal wat de laatste dagen is voorbij gekomen. Applaus.
Bij dit alles bedenk ik me hoe we ervoor kunnen zorgen  dat we deze aandacht vasthouden voor de toekomst als we weer in een normale situatie komen. Elkaar letterlijk vasthouden is nu uit den boze, maar het besef en de verantwoordelijkheid om er voor elkaar te zijn, geeft nu het broodnodige houvast.
Hou vast aan respect, fatsoen en creativiteit!

Adriane Keulen wethouder

 

 

Geef een reactie