Nu we allemaal zoveel mogelijk thuis moeten blijven, is het voor veel mensen aantrekkelijk om in de tuin te werken. Het mooie weer is hier natuurlijk ook ideaal voor. Helaas zit je op het einde van de dag wel vaak met een berg snoeiafval. Dan is het goed om te weten dat Rd4 het snoeiafval gratis aan huis komt ophalen.

Vooraf aanmelden!
In de afvalkalender van de Milieu App of op www.rd4.nl/afvalkalender staat precies op welke dagen het snoeiafval bij u kan worden opgehaald. Om gebruik te maken van de ophaalrondes voor snoeiafval dient u zich wel vooraf aan te melden. Minimaal twee werkdagen (ma t/m vrij) vóór de geplande inzameldag kunt u zich aanmelden via www.rd4.nl/mijnrd4 of u kunt bellen met het Rd4-Servicepunt via (045) 543 71 00. Als de route al volgeboekt is kan het zijn dat een andere dag wordt aangewezen.

Aanbiedregels

  • U mag maximaal 3 m3 snoeiafval per keer gratis aanbieden.
  • Het snoeiafval dient op de ophaaldag uiterlijk om 7.00 uur zichtbaar op straat te worden aangeboden.
  • Géén hout dikker dan 10 cm.
  • Stammen, stronken en wortels worden niet geaccepteerd.
  • Losse takken dienen stevig te worden gebundeld, niet verpakt in zakken of dozen.
  • Bundels mogen niet zwaarder zijn dan 25 kg en niet langer zijn dan 150 cm.
  •  Ander afval zoals bielzen, graszoden, hekjes of tuinmeubelen wordt niet meegenomen.

Zelf wegbrengen
U kunt uw snoei- en tuinafval ook naar een van de Rd4-milieuparken brengen. Onze milieuparken zijn gewoon geopend. Hou wel rekening met langere wachttijden in verband met drukte en extra veiligheidsmaatregelen. Het aanbieden van snoeiafval is gratis. Wanneer u onze milieuparken wil bezoeken, neem dan uw milieupas en uw legitimatiebewijs mee.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie