5e (senioren)-Lente Festijn Heksenberg/Pronsebroek 20 juni, nu als Herfst Festijn, verschoven naar zaterdag 24 oktober 2020                 

 

Optredens van Erwin, Claudia Ansel, John Coenen-Taai-Taai en DJ Max Kaiser  

Zoals bekend zou door Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek op zaterdag 20 juni a.s. het 5e achtereenvolgende (senioren)-Lente Festijn (1e Lustrum) worden gehouden. In locatie gemeenschapshuis Heksenberg Hei Grindelweg 84. Evenals in 2019 had, namens Stichting Wijkraad, voorzitter/secretaris/PR Callie Steijaert weer zorg gedragen voor een uitstekend artiestenprogramma. Het was hem dan ook gelukt om, op veler verzoek, op 20 juni 2020 voor de derde maal in successie de stemmingsvolle en charmant overkomende zangeres Claudia Ansel haar opwachting te laten maken. Haar optreden zal andermaal voor een “bombestimmung” garanderen. Haar repertoire, met o.m. de liederen: Wenn Du Bei Mir Bist, Es ist Sommer en Du ich lieb dich spreekt dan ook haar vele fans diep aan. Ook werd een “hoofdartiest” vastgelegd en wel niemand minder en zelfs tot in Ahoy Rotterdam (2008) met 8500 aanwezigen bekend zijnde topzanger Erwin en uiteraard ook gewaardeerd op vele andere (carnavals)-evenementen  Wie kent zijn liedjes niet, samen destijds nog met zijn Merretkoer, zoals o.m. ‘n Griekse Nacht, ’t Reuzeraad, Adam & Eva, ’t Leve is e fees etc.? Iedereen toch. In 2001 vervolgde Erwin tot op heden, succesvol als solozanger, zijn carrière. Behalve zijn eerder aangegeven succesnummers ligt Erwin ook met zijn huidig uitgebreid repertoire goed in de markt., getuige o.m. ook zijn laatste nummer: ”Loat goon, laot wejje”.

 

Bovendien was het ook gelukt om zanger/liedjesschrijver John Coenen, die vroeger furore maakte bij het bekende duo Taai Taai, te laten optreden op Heksenberg. Overbekend van hem zijn dan ook de veel geprezen, door hem zelf geschreven liederen zoals Roed zien de Roeze, De Alpen Expres en Viva Tirol, welke liederen ook door grote Duitse en Argentijnse zangers, zoals o.m. Hansi Hinterseer, Semino Rossi e.a. worden vertolkt. Maar een geslaagd muzikaal evenement is natuurlijk ook afhankelijk van een goede begeleiding van een DJ. Welnu, ook dat lukte door DJ Max Kaiser (echtgenoot van Claudia Ansel) vast te leggen. Dus stond bij voorbaat al vast dat Lente Festijn op 20 juni 2020 ook weer een geweldig muzikaal feest zou worden in het teken van de sociale cohesie voor de senioren.

Maar ook Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek kreeg te maken met de gevolgen van de bizarre ontwikkelingen rond het Coronavirus. Want als antwoord op de situatie, aangaande het heersende verfoeide Coronavirus zijn lokaal, provinciaal, nationaal en internationaal vele evenementen of afgelast of doorgeschoven naar een andere datum in 2020 of anders naar 2021. Zoals bekend zijn door de Nederlandse overheid vooralsnog tot   1 juni a.s.. alle (vergunning)- evenementen, van welke aard dan ook, terecht verboden. De insteek was immers om het gevreesde Coronavirus een halt toe te roepen.

Ook Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek kwam, hoewel het Lente Festijn pas op 20 juni zou plaats vinden, voor een dilemma te staan en wel om het festijn dit jaar helemaal af te gelasten en dus pas in 2021 opnieuw te organiseren of nu door te schuiven naar een datum in het najaar. Dus koos de organisatie voor laatst genoemde optie en besloten om nu op zaterdag 24 oktober (is nog zes/zeven maanden) toch het festijn te houden omwille van de ouderen/senioren die nu ook verstoken blijven van enig vertier in welke vorm dan ook. De stichting was de mening toegedaan de senioren/ouderen alsnog tegemoet te komen, zodat zij dan na alle huidige omstandigheden alsnog een festijnzonnetje in hun leven krijgen. Ook dat is een sociale cohesie insteek.

 

Uiteraard moest natuurlijk de locatie gemeenschapshuis Heksenberg weer vastgelegd worden. Met dank aan het SGH lukte dit ook. Vervolgens werden door de pr-afdeling alle contacten gelegd met de voor 20 juni al vastgelegde optredende artiesten. Alle artiesten  waren zeer begripvol aangaande de verschuiving naar 24 oktober. De artiesten Erwin, Claudia Ansel, John Coenen (v.h.Taai-Taai) en DJ Max Kaiser, waarvoor de organisatie grote dank aan hen verschuldigd is, treden dus nu dus ook op. Geweldig toch en zal zeker tot tevredenheid van de senioren zijn, die zich al verheugd hadden op 20 juni, maar nu enkele maanden moeten wachten en hopelijk dat dan alle Corona misère achter de rug is. Overigens zal het festijn op 24 oktober logischer wijze een andere naam gaan dragen. Niet meer Lente Festijn, maar HERFST FESTIJN 2020. Ook aangeven dat PLUS (Mathieu Linssen) Heerlerheide ook voor 24 oktober, evenals de eerdere toezegging voor de nu doorgeschoven datum 20 juni, de sponsoring van de hoofdartiest voor hun rekening zal nemen. Hiervoor is uiteraard de organisatie grote dank verschuldigd.

Foto Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek

 

 

Geef een reactie