Als ik langs het terrein van onze vereniging rijdt, geeft de aanblik een bijzonder onbehaaglijk gevoel. Normaliter is er steeds iets te doen. Overdag sporten scholieren op ons kunstgrasveld en zijn de accommodatie-beheerders in de weer met allerlei klussen. Elke avond zijn er trainingen  van de diverse teams. Er is bedrijvigheid in de kantine. Maar nu is dat heel anders! Sportpark Terworm ligt er verlaten bij. Het is stil! De corona-crisis heeft ons in de greep!

 

Dat de KNVB heeft beslist om de  competitie niet meer uit te spelen is wat ons betreft jammer, maar volledig te begrijpen. Dat geld ook voor de maatregelen van de overheid waardoor alle activiteiten zijn gestopt. Het gaat immers om de gezondheid van iedereen en dat is het hoogste goed.

 Maatregelen die de hele maatschappij, en dus ook ons als voetbalvereniging treffen. Onze financiële situatie zal er zeker door beïnvloed worden. Minder inkomsten, doorlopende vaste lasten. Een mogelijke tegemoetkoming van de overheid pakken we met beide handen aan, maar zal onvoldoende blijken om alle kosten te dekken. Wat  veel belangrijker is, is dat iedereen straks gezond en wel weer gebruik kan gaan maken van onze mooie accommodatie. De resterende contributie voor dit seizoen zullen wij, mede op advies van de KNVB, gewoon innen. Fijn ook dat alle Heerlense voetbalverenigingen hierin dezelfde lijn hanteren. Gelukkig heeft nagenoeg iedereen hier begrip voor.

Voor ons als bestuur ligt de prioriteit momenteel op een gedegen voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Zoals bekend, is de samenwerking binnen de SJO Weltania-Bekkerveld is gestopt. Dat betekent dat Weltania het komende seizoen weer een eigen jeugdafdeling op de been zal hebben. Zoals het er nu uitziet hebben we veel jeugd teams voldoende bezet, hoewel we links en rechts iets ruimer in het jasje willen zitten. Nieuwe aanmeldingen van jeugdleden zijn dan ook welkom. Dat kan heel gemakkelijk via onze website.

In het kader van ons 75 jarig bestaan hebben we door het hele jaar diverse activiteiten gepland. Het veteranen voetbaltoernooi hebben we inmiddels moeten afgelasten en achter het feestweekend in juni staan grote vraagtekens. Hopelijk kunnen we op 12 en 13 september wél ons jubileum vieren met de geplande receptie en een grote reünie.

Archieffoto Weltania

Ik wens alle Weltanianen toe dat iedereen gezond blijft en ondanks alles een fijne zomer heeft. Normaliter sluiten we het seizoen af met een welgemeend dank je wel aan onze vrijwilligers tijdens een zogenaamde vrijwilligers avond. Voor het geval we daar in juni nog geen gelegenheid toe krijgen, wil ik hierbij mijn waardering en dank uitspreken aan iedereen die zich op welke wijze dan ook inzet voor onze mooie vereniging. Een vereniging die haar 75 jarig bestaan nog een lang vervolg wil geven.

Harry Coenen Voorzitter Weltania.

Cover Foto Weltania

Geef een reactie