Nieuwe uitdaging Rodney Klinkenberg heet KVC Oranje

 

Eerder hebben we gecommuniceerd dat KVC Oranje komend seizoen Tim Blättler in haar gelederen heeft. Bij deze kunnen we melden dat we ook Rodney Klinkenberg, net als Tim een oude bekende, welkom mogen heten als nieuw lid van de selectie.

 

Rodney, die is geboren op 19 oktober 1993, begon in 1999 met voetbal in clubverband, destijds bij Heilust, tegenwoordig FC Kerkrade-West. In Spekholzerheide doorliep hij diverse jeugdelftallen. Toen hij A-gerechtigd was maakte hij de overstap naar KVC Oranje. Het duurde een jaartje, alvorens hij de overstap maakte naar de hoofdmacht van oranje-wit. Trainer Roger André liet hem debuteren in een bekerwedstrijd tegen Haanrade. Vanaf dat moment was Rodney Klinkenberg een vaste waarde in de ploeg. Dat was in de tweede klasse. Het seizoen daarop in de derde klasse, kon ook de nieuwe trainer Guus Vranken niet om hem heen. Hij vormde dat seizoen een spitsenduo met Kevin Nowacki. De twee stonden garant voor een omvangrijke doelpuntenproductie. Weer een seizoen later vertrok Rodney Klinkenberg naar Chevremont. Daarvan heeft hij geen spijt, getuige: ,,Ik heb toen een goede beslissing genomen. Ik heb bij Chevermont vijf mooie jaren gehad, met het nodige sportieve succes, behaald met een prima groep jongens.”

Aan alles komt een einde. Afgelopen seizoen kreeg Rodney minder speelminuten, reden om eens verder te kijken. Bij KVC Oranje spelen vrienden en bekenden en gaandeweg kwamen serieuze gesprekken op gang. Rodney Klinkeberg weer: ,,KVC Oranje beschikt komend seizoen over een prima selectie. Bovendien zijn er meerdere jongens die ik als vrienden beschouw. Dan is niet zo moeilijk.”

We eindigen met de vraag wat de verwachtingen voor het seizoen 2020-2021 zijn. Rodney begint voorzichtig met: ,,Met de jongens die we hebben moeten we bovenin meedoen”, om vervolgens wat explicieter te worden: ,,We gaan voor de titel. Dat moet je durven uitspreken en om zo’n reden begin je toch ook aan een seizoen. Daar gaan we dus voor. Als we er vervolgens alles aan hebben gedaan en het niet halen, dan is dat zo. Maar een duidelijke ambitie mag en moet je  hebben.”

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie