Eerste sportschool start vanaf volgende week volledig corona-proof

 

 

Volgens de huidige ‘routekaart’ mogen sportscholen hun deuren openen vanaf 1 september. Buitensporten mogen daarentegen weer opstarten vanaf 11 mei. BijHoen Fitness & Wellness pakt als eerste sportschool haar activiteiten weer op en verplaatst het hele sportaanbod naar de buitenlucht. Hiermee gaat de fitness- en wellnessclub naar eigen zeggen ‘in standje 1,5’.

 

De fitnessbranche heeft een lange tijd stilgelegen en de verwachting is dat de indoor activiteiten pas weer vanaf 1 september opgepakt kunnen worden. ‘Het is mooi weer, we genieten van de buitenlucht en buitensporten mag gelukkig wel weer. Dit biedt een mooie gelegenheid voor alternatieven’, aldus Bas Dullens, clubmanager BijHoen Fitness en Wellness.

Vanaf vrijdag 15 mei gaat de club in ‘standje 1,5’. BijHoen biedt normaal, naast fitness- en wellness faciliteiten, meer dan 70 groepslessen per week. In ‘standje 1,5’ wordt hier nog een schepje bovenop gedaan. ‘We gaan als het ware in de versnelling’. Vanaf volgende week worden er wekelijks meer dan 100 activiteiten aangeboden, voornamelijk in de buitenlucht.

‘Standje 1,5’ betekent ook dat leden hun lichamelijke achterstand gaan inhalen. Het aanbod aan activiteiten wordt uitgebreid en de 1,5 meter afstand wordt voortdurend nageleefd. Indoor activiteiten worden vervangen door alternatieven in de buitenlucht. Het indoor FitnessTheater en de groepsleszalen blijven zoals voorgeschreven gesloten tot nader order. Wel wordt er een speciale Outdoor FitnessArea ingericht in eigen tuin: een krachthonk waar individuele krachttraining plaats gaat vinden. Op deze manier kan de club zowel de individuele- als de groepssporter vanaf volgende week al faciliteren. Vanzelfsprekend worden de maatregelen conform het RIVM voortdurend nageleefd.

 Corona stimuleert creatieve oplossingen. Omgaan met coronamaatregelen zet aan tot het bedenken van creatieve oplossingen. Zo gaan activiteiten als Spinning en Zumba naar buiten met een silent disco-concept. Hiermee horen de sporters via hun eigen headset dezelfde lesmuziek zonder dat bewoners uit de omgeving daar iets van merken. Daarnaast worden er extra buitenactiviteiten toegevoegd, waaronder skeeleren, wielrennen, recreatief fietsen en Nordic Walking.

Indoor activiteiten gedeeltelijk geopend. Ook andere faciliteiten gaan open, zoals de horeca, zonnebank en contactberoepen (fysiotherapie, massages en Personal Training). De horeca start met een to-go concept en vanaf 1 juni openen het terras en bar/restaurant. Daarnaast wordt het indoor zwembad toegankelijk. Zo kunnen activiteiten als zwemlessen, baby- en peuterzwemmen, Aquarobics en vrij zwemmen weer plaatsvinden.

Veiligheid staat voorop. Een stevig pakket van maatregelen borgt de veiligheid van de club. Zo is er een app gelanceerd waarmee sporters eenvoudig een tijdslot voor alle sportactiviteiten kunnen reserveren. ‘Hiermee houden we toezicht op het aantal mensen in en rondom onze sportclub en garanderen we de veiligheid. Kortom, de app biedt de mogelijkheid om bezoekersstromen gescheiden te houden en alle richtlijnen van het RIVM te borgen. Daarnaast worden sportapparaten vanzelfsprekend regelmatig gereinigd. Sporters dienen zich aan een strikt protocol te houden en er is een corona-officer aangesteld.’

‘Met deze openstelling stimuleren we niet alleen de gezonde levensstijl, maar dragen we ook bij aan de sociale behoefte. We willen met z’n allen weer van de bank af en snakken naar een omgeving die ons uitdaagt om te bewegen. We zijn blij dat we onze rol als verbinder van onze community weer kunnen uitoefenen.’

Voor meer informatie

Bij Hoen Fitness & Wellness
Uranusstraat 17
6446 TP Brunssum 045-5600760
 informatie@bijhoen.nl  

http://www.bijhoen.nl

Foto Hoen Fitness & Wellness

Geef een reactie