Burgemeester Petra Dassen-Housen van kerkrade aan het woord

De uitbraak van het Coronavirus in Nederland heeft onze maatschappij al wekenlang in zijn greep. We hebben afstand moeten doen van het leven dat we zo gewend zijn. Voor ons allemaal een tijd die we liefst zo snel mogelijk achter ons willen laten. Sinds 11 mei gaan we gelukkig weer met stapjes vooruit. Een nieuwe fase breekt aan. Langzaam kunnen we weer wat dingen oppakken en doen. Zo kunnen we naar de kapper, kunnen kinderen weer gedeeltelijk naar school en mogen terrassen vanaf 1 juni open. Maar we moeten voorzichtig blijven en ons houden aan de regels die er gelden. Dat blijft ontzettend belangrijk.

Ik ben erg trots op de manier waarop u tot nu toe met de crisis omgaat. Er zijn prachtige initiatieven in onze stad, u laat zich allemaal van de goede kant zien. We dragen elkaar een warm hart toe. Het is niet voor iedereen gemakkelijk, daar moeten we ons van bewust zijn. Veel inwoners hebben afscheid moeten nemen van een dierbare, spanningen thuis kunnen oplopen, financiële zorgen ontstaan en het is zwaar om familieleden in verpleeghuizen niet te kunnen bezoeken.

Het is ongewis hoe lang deze periode gaat duren. Het vraagt veel van ons allemaal. We moeten de 1,5 m in al onze contacten respecteren, grote bijeenkomsten zijn voorlopig niet mogelijk. Ik hoop van harte dat de warmte die in de samenleving voelbaar is, blijvend zal zijn. Dat we blijven omzien naar elkaar.

Ik wens u allemaal heel veel sterkte toe in deze tijd. Alleen in grote saamhorigheid en met respect voor de maatregelen krijgen we dit virus onder controle.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie