De luisterbieb , voor alle leeftijden

Op  luisterbieb.nl zijn extra luisterboeken beschikbaar voor leden en niet-leden van de bibliotheek. Download de app en geniet van de mooiste verhalen!

De Voorleeshoek, geschikt voor kinderen van 0-10 jaar

Via de  voorleeshoek wordt er digitaal voorgelezen door middel van filmpjes. De eerste maand is gratis of log in met je bibliotheekpas!

Bereslim, geschikt voor kinderen van 0-6 jaar

Speciaal tijdens deze periode kan er gebruikt worden gemaakt van digitale prentenboeken van Bereslim.

Via bereslim zijn digitale prentenboeken nu voor iedereen toegankelijk. Gebruikersnaam: bereslim100943 wachtwoord: Bieb2020

Kun je niet stoppen met lezen en wil je nog meer filmpjes met digitale prentenboeken , ga naar de jeugdbibliotheek

Yoleo, geschikt voor kinderen van 8-12 jaar, ook als je dyslexie hebt

Heb je een jeugdbibliotheekpas? Log dan in op Yoleo . Hier kunnen kinderen zelf online boeken lezen en laten voorlezen. Kinderen beleven extra leesplezier door het spaarsysteem met muntjes waarmee ze een kamer kunnen inrichten.

Podcast Leesbeesten en luistervinken & De grote vriendelijke Podcast, geschikt voor kinderen van 9-12 jaar

Een podcast is ook leuk om samen met je kind naar te luisteren. In ‘Leesbeesten en luistervinken’ gaan kinderen in gesprek met een schrijver. Ga naar kinderpodcasts  en bekijk de eerste podcast met jeugdboekenschrijver Paul van Loon.

Ook ‘De grote vriendelijke Podcast’ is een voorbeeld waar schrijvers van jeugdboeken aan het woord komen. Via degrotevrieendelijkepodcast leer je de nieuwste boeken kennen en kom je erachter hoe het is om een boek te schrijven.

Tekst Bibliotheek Brunssum en Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie