Peter Creusen nieuwe keeperstrainer KVC Oranje

 

KVC Oranje heeft weer een nieuwe keeperstrainer. Nieuw, maar ook weer niet. Peter Creusen (52) immers, in het dagelijks leven brigadier bij de politie, die Leon Niesters opvolgt, heeft een verleden bij de club. Een oude bekende dus.
Peter begon zijn voetballoopbaan op 6-jarige leeftijd als rechtsbuiten bij Roda JC. Eenmaal in de D-jeugd aanbeland werd het doel zijn domicilie. Na op de A1 het doel te hebben verdedigd vertrok Peter naar KVC Oranje. Vervolgens ging het via Miranda, KVC Oranje en Chevremont opnieuw richting oranje-wit. Reeds in die jaren ontdekte gedreven en ervaren goalie zijn kwaliteiten als trainer van doelmannen. De jeugd van KVC Oranje voer er toen al wel bij.
Na een aantal jaartjes een sabbatical te hebben genomen, waarin hij zoon Jelle volgde bij diens werk als doelman, laatstelijk bij FC Hoensbroek, keert Peter nu dus terug bij KVC Oranje. Hij vertelt zelf over het hoe en waarom: ,,Ik ben benaderd door KVC Oranje. Het is een mooie club, met toekomstperspectief. De nu voorhanden keepers, allemaal nog (tamelijk) jong hebben ook potentie. Ik zie zeker nog doorgroeimogelijkheden en kansen om het niveau nog wat op te krikken. Dat is best mogelijk en ook nodig als de club naar de tweede klasse promoveert.”
Dat laatste is natuurlijk iets wat men in Bleijerheide graag zou zien gebeuren. De toekomst zal het leren. KVC Oranje hecht er aan Leon Niesters te danken voor de bewezen diensten als keeperstrainer en opvolger Peter Creusen succes en plezier te wensen met zijn nieuwe opdracht. Leon Niesters blijft overigens als elftalleider bij de hoofdmacht aan de club verbonden.

Foto KVC Oranje

Geef een reactie