Hoofdmenu

Selectie KVC Oranje staat Sportief succes in het verschiet?

 

 

De transferperiode is achter de rug. De datum voor overschrijvingen, 16 juni, ligt weer achter ons. Clubs mogen weer gaan denken aan de toekomst. De samenstelling van de selectie lijkt nu overal duidelijk. Dat geldt ook voor derdeklasser KVC Oranje. En het ziet er al met al veelbelovend uit.

De club uit Bleijerheide zag een paar mensen vertrekken. We noemen hier Mel Angerer (RKHBS), Faruk Kaya (FC Kerkrade-West) en Ron Swinckels (Chevremont). Daarnaast gaan Tom Konings en Ruud Vanhauten het om privé-redenen wat rustiger aan doen. Zij zullen hun beste beentje volgend seizoen voortzetten bij het derde elftal.

KVC Oranje wil nadrukkelijk gezegd hebben dat deze mannen de afgelopen tijd een wezenlijke bijdrage hebben geleverd aan de sportieve prestaties van de hoofdmacht van de club. Daarvoor is zonder meer een woord van dank op zijn plaats. Binnenkort zal op gepaste wijze afscheid worden genomen van de ‘vertrekkers’.

Tegenover hen die de hoofdmacht gaan verlaten staat een niet onbelangrijk aantal nieuwkomers. En dat zijn gerenommeerde voetballers, opvallende namen, vaak ook mensen die terug keren bij de club waar het ooit begon. Ex-prof Tim Blättler en Rodney Klinkenberg (Chevermont) springen in het oog. Zij speelden eerder al voor oranje-wit, net als Casper Robijns, die Chevremont inruilt voor KVC Oranje. Ook Ayoub Tamoukh (Eikenderveld) en Bjarn Eck (The Knickerbockers uit Groningen) komen weer in Bleijerheide terug om hun kunsten te vertonen. Benieuwd of zij hun prestaties uit het verleden kunnen evenaren of zelfs verbeteren. En dan hebben we nog Admil Murtic, afkomstig van Groene Ster. Hij moet, net als Casper Robijns, en mogelijk Bjarn Eck, een versterking gaan vormen in defensief opzicht. Van de anderen is genoegzaam bekend waar hun kwaliteiten liggen. Blättler en Klinkenberg waren de afgelopen jaren een garantie voor doelpunten op hoog niveau. We zullen zien wat het allemaal gaat opleveren. Wellicht ligt er veel moois in het verschiet, komende voetbaljaargang. Maar eerst mogen we allemaal genieten van een welverdiende vakantie. Met wat restricties misschien, maar toch.

Tenslotte, last but not least, heet KVC Oranje twee oude rotten welkom. Martin Froels, voormalig speler van de club, keert terug, nu als trainer van het tweede elftal. En dan Peter Creusen, in een verder verleden hoedde hij het doel van oranje-wit. Nu keert hij terug als keeperstrainer.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 « (Vorig nieuwsbericht)