Roda JC begint oefencampagne met een overwinning.

Roda JC heeft zaterdagmiddag op Sportpark Kaalheide het eerste oefenduel van het nieuwe seizoen winnend afgesloten.

De ploeg uit Kerkrade kwam goed uit de startblokken tegen Alfa Sport, dat uitkomt in de Derde Klasse-B. In de vierde minuut opende Roland Alberg de score. Hij schoot de bal van dichtbij, via het been van een verdediger, langs de doelman. Nog geen minuut later wist Bjorn Stassen de score te verdubbelen, nadat hij in eerste instantie nog tegen de doelman schoot.

In de zestiende minuut scoorde Stassen de 3-0, na goed voorwerk van Alberg. Vlak hierna dribbelde Jordy Croux het ziestienmetergebied in en schoot hij de bal hard tegen de touwen; 4-0. Even later schoot Croux zijn tweede van de middag binnen; 5-0.

Na een klein halfuur spelen stiftte Livio Milts de 6-0 over de keeper van Alfa Sport, die iets te ver voor het doel stond.  Nog geen minuut later zette Croux een hattrick achter zijn naam, hij schoof de 7-0 langs de doelman. Nadat een harde een vrije trap van Croux uiteenspatte op de lat, was Stassen (hattrick) alert en kopte hij de bal via de doelman tegen de touwen; 8-0.

Tien minuten voor rust brak Milts door tot in het zestienmetergebied en kon hij uithalen met zijn linkervoet. De keeper kreeg nog een hand achter de bal, maar het schot was te hard waardoor de bal langzaam over de achterlijn rolde; 9-0.

Na rust startte hoofdtrainer Jurgen Streppel met onder andere Klaasen, Remans, Marzo en Goppel. Ook nu creëerde Roda JC verschillende kansen maar bleven doelpunten uit. De beste kans in de openingsfase was voor Jimmy Vijgen, hij kopte de bal vlak voor het doel op de lat. Na 20 minuten spelen volgde pas het volgende doelpunt, Mart Remans benutte vanaf 11 meter een strafschop, nadat Wouter Marinus in ‘de zestien’ werd neergelegd. Een kwartier voor het eindsignaal werd Remans zelf neergehaald binnen het zestienmetergebied, ook nu benutte hij de strafschop; 11-0. Via een snelle counter kwam de bal uiteindelijk bij Jimmy Vijgen terecht, die de 12-0 op het scorebord zette. Vlak hierna tekende Vijgen voor zijn tweede van de middag (13-0) en zette ook Remans een hattrick achter zijn naam; 14-0.

Een minuut voor het eindsignaal bepaalde Wouter Marinus de eindstand door de bal snoeihard in de linkerbovenhoek te plaatsen; 15-0.