Bouw mee aan de geschiedenis van de gemeente Kerkrade!

De meeste mensen zullen zich de periode rondom het coronavirus waarschijnlijk nog lang herinneren: alle maatregelen, de sluiting van horeca, scholen, musea en theaters, de stille straten en het thuiswerken en thuis les krijgen. Deze informatie is het bewaren waard en vormt straks een tastbare herinnering voor onszelf en latere generaties. 

Gemeente Kerkrade wil daarom in samenwerking met HuB.bibliotheek Kerkrade de alledaagse verhalen over de impact van het coronavirus op het dagelijks leven gaan verzamelen en vastleggen. Doe ook mee. Graag horen wij van zoveel mogelijk inwoners hoe ze deze tijd hebben beleefd, en nog steeds beleven, aan de hand van een persoonlijk verhaal. Dit mogen foto’s, filmpjes, kaarten, brieven of wat dan ook zijn. Van alle toegestuurde verhalen en materialen zal een mooi fotoverhaal worden gemaakt voor Verhaal Lokaal en voor Rode-net, het digitaal archief van de gemeente Kerkrade.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekkerkrade.nl of neem bij vragen contact op met het Historisch Informatie Punt via  hip@bibliotheekkerkrade.nl of telefoonnummer 045-7630520.

Foto Gemeente Kerkrade

Geef een reactie