Roda JC boekt tegen Royal Antwerp derde oefenzege

Roda JC Kerkrade heeft gistermiddag (woensdag 22 juli) het derde oefenduel achter gesloten deuren afgewerkt. Op het trainingscomplex pal naast het Bosuilstadion werd om 14.00 uur afgetrapt tegen Royal Antwerp FC.

De ploeg uit Kerkrade kwam al vroeg op voorsprong. Vleugelaanvaller Jordy Croux stiffte de bal in de tweede minuut op mooie wijze over de doelman heen; 0-1. Pas na tien minuten spelen kreeg ook de thuisploeg de eerste kans. Een hard schot van dichtbij vloog via de buitenkant van de paal over de achterlijn, doeltrap.

Na een klein halfuur voetballen verdubbelde Roda JC de voorsprong. Jordy Croux gaf een scherpe voorzet op Thijmen Goppel die vervolgens de bal van dichtbij eenvoudig kon binnen koppen; 0- 2. Enkele minuten later kreeg Remans een uitgelezen kans om de derde treffer van de middag binnen te schieten. Echter, schoof hij de bal – vanuit buitenspelpositie – langs de verkeerde kant van de paal.

Een kleine vijf minuten na rust verspeelde Robert Klaasen de bal in het eigen zestienmetergebied waardoor Royal Antwerp de aansluitingstreffer kon binnenschieten; 1-2.

Livio Milts werd na 66 minuten spelen hard tegen het gras gewerkt, waarna de scheidsrechter floot voor een vrije trap. Klaasen hervatte het spel vrijwel direct waardoor Croux snel op de doelman afging. Hij bleef kalm en schoof de bal langs de goalie; 1-3.

In de slotfase van het duel werden door beide ploegen wel nog wat kansen gecreëerd, maar een doelpunt bleef uit.