Land van Kalk is het plateau van Kunradersteen dat loopt van Aken via Bocholtz tot Voerendaal en het buitengebied van Heerlen.

Hier kun je nog echte stilte ervaren, terwijl je mijlenver kunt uitkijken over een adembenemend landschap.
De Coöperatie Land van Kalk nodigt je van harte uit om het gebied te komen verkennen. Met de stoomtrein, wandelend, fietsend of met een picknickmand vol streekproducten in het gras: het Land van Kalk is er om ontdekt te worden.
Wie kan je het Land van Kalk beter laten zien dan één van onze lokale rangers? Ga met een e-bike of te voet mee op safari in ons prachtige gebied. Er is een safari voor alle smaken en leeftijden!

VIA MARCUS
HISTORISCHE E-BIKE SAFARI LANGS NEGEN ROMEINSE VILLA’S

Bij een van de safari’s fiets je over oude Romeinse en Middeleeuwse wegen langs de archeologische vindplaatsen van negen Romeinse villa’s.
De oude Romeinse snelweg van de Atlantische kust naar Keulen, de Via Belgica, loopt dwars door Zuid-Limburg. In de directe omgeving van de Via Belgica hebben de Romeinen talloze villa’s en boerderijen gesticht. Fiets samen met deskundige gids, amateurhistoricus en meesterverteller Marc Hermans langs de archeologische vindplaatsen van negen Romeinse villa’s. Bij diverse stops vertelt Marc alles over het rijke verleden van het Land van Kalk.
In de zomervakantie fiets je mee op woensdag, vrijdag en zaterdag. Kijk op www.landvankalk.com voor meer informatie.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie