Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Roda JC Kerkrade heeft gisteravond (vrijdag 31 juli) voor het eerst in de voorbereiding een duel verloren.

Om 19.30 uur werd er onder de aanwezigheid van zo’n 350 supporters afgetrapt tegen SV Meerssen. SV Meerssen kwam goed uit de startblokken. Nino Everaers snoepte Thijmen Goppel de bal af en schoot de bal hard langs doelman Hamers, 0-1 voor de gasten. Na een kleine tien minuten spelen kreeg ook Roda JC de eerste goede mogelijkheid. Roland Alberg gaf een uitstekende voorzet op nieuweling Niek Vossebelt die vervolgens de bal over het doel knikte. Zo’n twee minuten later schoot Jordy Croux op doel maar ging de bal via het been van een verdediger en de lat over.

Jordy Croux haalde na 25 minuten spelen Koen Claasens onderuit in de zestienmeter, waardoor scheidsrechter Kok de bal op de stip legde. Jordie van der Schoot aarzelde niet en bracht de stand vanaf elf meter op 0-2. Na ruim een half uur spelen drong Roda JC door tot in het zestienmetergebied van de uitploeg, echter was het schot van Schlösser niet precies genoeg.

Vijf minuten voor het rustsignaal werd Everaars werd vlak buiten het strafschopgebied tegen de grond gewerkt waardoor een vrije trap volgde. Verdediger Julien Rompelberg legde aan en schoot de bal hard over de grond tegen het net; 0-3.

Na rust verschenen Novakovic, Keulen en Milts op het veld, Hamers, Alberg en Vossebelt bleven in de kleedkamer achter. Wederom volgde een snel doelpunt na de aftrap, dit keer voor de thuisploeg. Michel Keulen kreeg de bal goed aangespeeld en schoot de bal buiten het bereik van de doelman binnen; 1-3.

In de minuten hierna creëerde Roda JC kansen via Patrick Pflücke (naast), een kopbal van Remans (over) en een listig balletje van Milts (naast), maar een doelpunt bleef uit. In de 83e minuut bracht invaller Stassen het verschil terug naar 1 doelpunt, hij schoof de bal in de verre hoek langs – de ingevallen doelman – Jurgen de Beer; 2-3.

Vlak voor het eindsignaal krulde Pflücke de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal waardoor Roda JC voor het eerst in de voorbereiding met een nederlaag van het veld stapte.