Onderzoek door het Leids Universitair Medisch Centrum heeft aangetoond dat Nordic Walking een positief effect heeft op het herstel na de nabehandeling van borstkanker. Deelnemers ervaren meer vitaliteit en minder beperkingen in het dagelijks leven. Een half jaar na start van de Nordic Walking training is een sterke daling van schouderpijn en beperkingen in het schoudergewricht te meten. Daarnaast zorgt het contact met lotgenoten tijdens de training voor veel onderlinge steun en (h)erkenning.

Vanaf donderdag 3 september 2020 is het mogelijk om tien weken lang deel te nemen aan onze workshop Nordic Walking. Omdat Nordic Walking wat anders is dan ‘wandelen met stokken’ wordt de workshop begeleid door een oncologiefysiotherapeut en een psychosociaal therapeut van Fysio Polfermolen in Valkenburg. Beiden zijn tevens erkende Nordic Walking instructeurs.

De Nordic Walking stokken worden beschikbaar gesteld door Decathlon Kerkrade. Je hoeft zelf alleen te zorgen voor goed zittende soepele wandelschoenen.
De workshop start vanaf Toon Hermans Huis Heerlen

Meer informatie en aanmelden kan via www.toonhermanshuisparkstad.nl/nordicwalking
Bellen mag natuurlijk ook 045-5427788

Geef een reactie