Ruime winst eerste oefenwedstrijd Bekkerveld dames 1!

Eindelijk, na lang wachten was het gisteren zover: de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen! En meteen eentje tegen een geduchte tegenstander, de dames van Fortuna 54, uitkomend in de Hoofdklasse.
Dit was een moment waarnaar velen al lang uitkeken, na ongeveer 5 maanden ‘Corona-vrij’ te hebben gehad, mochten we weer een wedstrijd spelen.

Het was al vroeg drukkend benauwd op sportpark A Gene Bek, en er vielen zelfs enkele druppels. Het was nog even afwachten of we om 11.00u konden starten vanwege een dreigend onweersfront, maar gelukkig konden we op tijd beginnen.

We starten als de bliksem, al na 5 minuten mogen we voor de eerste keer juichen. Een voorzet van de zeer goed spelende Sharon wordt door de centrale verdedigster van Fortuna over haar eigen keepster in het doel gekopt: 1-0. Twee minuten later is het weer raak. Door verkeerd uitverdedigen wordt de bal zomaar in de voeten van Sharona gespeeld, een cadeautje: 2-0.

De 3-0 wordt prachtig binnengeschoten door Kelly. Uiteindelijk gaan we rusten met een 6-0 voorsprong, door doelpunten van Kyona (23e minuut), Kelly (43e minuut) en Sharona (45e minuut).. wie had dat ook verwacht.

In de rust wordt het veld gesproeid, de zon breekt door en het wordt heet. Beide partijen hebben hier last van, dus dit is geen excuus. Opdracht van de trainer is dan ook de inzet van de eerste helft vasthouden, blijven voetballen en proberen de score uit te breiden.

En dit lukt. In de 57e en 68e minuut maakt de op het middenveld heersende Kelly de 7-0 en 8-0. Maar dit blijkt nog niet genoeg, in de 70e minuut scoort Raisa de 9-0 en in de 71e minuut kopt Noortje een prachtige voorzet van Zoe hard binnen. In de 72e minuut bekroond Lisa een prima wedstrijd met een doelpunt en in de 82e minuut een prachtig doelpunt van Rachelle. Het slotakkoord is wederom voor Kelly, in de 86e minuut schiet ze de eindstand op het scorebord, 13-0….denken we… maar helaas: Fortuna krijgt loon naar werken en maakt een eretreffer na zwak uitverdedigen van onze kant. Dit is tevens de einduitslag: 13-1.

Aanstaande zondag volgt de tweede oefenwedstrijd, thuis op A Gene Bek tegen de dames van Maasmechelen.