Fortuna Sittard wint Limburgse onderonsje tegen VVV-Venlo

Gisterenavond heeft Fortuna Sittard een 2-1 zege geboekt op mede Eredivisionist VVV-Venlo. In eigen stadion zorgden nieuwkomer Sebastian Polter en Lazaros Rota voor de treffers aan Sittardse zijde. Vito van Crooij scoorde voor de gasten.

De onlangs gecontracteerde Mats Seuntjens kreeg van trainer Kevin Hofland een basisplaats toebedeeld, hij speelde één helft. Ook Sebastian Polter verscheen direct aan de aftrap. De Duitse spits liet zich in zijn eerste wedstrijd voor Fortuna Sittard meteen gelden. Hij was niet alleen een balvast aanspeelpunt voor zijn ploeggenoten, hij scoorde tevens de openingstreffer en gaf de assist voor het doelpunt van Rota. Na 60 minuten nam Bassala Sambou zijn plaats in.

Er was weinig krachtsverschil tussen beide teams. In de openingsfase waren de gasten de gevaarlijkere ploeg. Een prachtige uithaal van ruim 25 meter van Tobias Pachonik belandde al in de vierde minuut op de lat boven doelman Alexei Koselev. Een kopbal van de nieuwe  Griekse spits aan VVV-Venlo zijde, Georgios Giakoumakis, ging maar net over. Even later werd een gevaarlijke voorzet van de rechterflank van de behendige Yahcuroo Roemer door alles en iedereen gemist. In het eerste half uur zette Fortuna Sittard daar één goede kans tegenover. Na de mooiste aanval van de eerste helft over veel schijven belandde de bal uiteindelijk via Emil Hansson en Polter voor de voeten van de vaak mee naar voren komende Rota. Diens inzet werd echter een prooi voor Thorsten Kirschbaum.

Na ruim een half uur spelen kwam Fortuna Sittard op voorsprong. Na een voorzet met rechts van Hansson vanaf de linkerflank kopte Polter raak: 1-0. Nauwelijks vier minuten later was het echter alweer gelijk. Een voorzet van opnieuw Roemer werd door Van Crooij afgerond: 1-1. Zestig seconde later stond Fortuna Sittard wederom op voorsprong. Opnieuw was Rota mee opgestoomd, hij werd in het strafschopgebied bediend door Polter. Dit keer had Kirschbaum het nakijken: 2-1.

Zeker in het eerste kwartier na de pauze waren de beste kansen weer voor de gasten. Aaron Bastiaans leek van dichtbij te scoren, maar zijn inzet ging naast. Enkele minuten later werd een treffer van Giakoumakis afgekeurd vanwege buitenspel. Doelman Koselev redde niet veel later bekwaam een schot van Evert Linthorst.

Na de moeizame eerste vijftien minuten van de tweede helft kwam Fortuna Sittard niet meer echt in de problemen. In het laatste half uur waren de kansen voor beide teams schaars, waardoor de ruststand ook de eindstand werd.