Na maandenlang zonder competitief voetbal was het dan dinsdag 25 Augustus eindelijk weer zover. Het seizoen 2020/2021 is onderweg! Om 20:00 werd er afgetrapt aan de Beatrixlaan in Asten.

Het duurde slechts 3 minuten voordat de doelman van Sporting Heerlen de bal uit het net mocht halen, een voorzet van de rechterflank werd gemakkelijk verzilverd. NWC Asten stond dus al snel op een 1-0 voorsprong. In de beginfase van de wedstrijd kwam Sporting Heerlen er niet echt aan toe, de lange ballen en crosspasses belandden veelal bij een tegenspeler in de voeten. NWC Asten kon echter ook niks meer creëren in de 1ste helft, zo eindigde het eerste bedrijf dus in 1-0 voor de thuisploeg.

Veel doelpunten in het laatste kwart van de wedstrijd In de 2de helft werd de uitspelende ploeg naarmate de wedstrijd vorderde sterker en sterker. De ploeg creëerde her en der een kansje, er werd geschoten van rand zestien meter, maar echt lastig kreeg de keeper van NWC Asten het niet. Iets dieper in de 2de helft kroop NWC Asten wat meer uit de schulp. Een goede steekpass vanaf rechts werd door de spits fraai afgemaakt met een schot achter het standbeen langs nadat hij zijn directe tegenstander al had uitgekapt, 2-0. 10 minuten later was het weer raak voor de ploeg uit Asten.
Wederom was een goede steekpass de aanleiding voor het doelpunt, de aanvaller werd diep gestoken en was niet zelfzuchtig, hij legde de bal af en zo werd het 3-0. Sporting Heerlen liet het er echter niet bij zitten. Er werden nog voldoende kansen gecreëerd in het laatste kwartier van het duel. Nadat er eerst nog 2 à 3 kansen om zeep werden geholpen, was het even later uit de kluts wel raak. 3-1 werd toen de stand. Het geloof in een comeback werd bij Sporting Heerlen groter. Dit geloof werd weer een stuk groter wanneer even later ook nog eens de 3-2 werd gemaakt.

Een lange bal van achteruit werd door de behendige rechtsbuiten van Sporting Heerlen op de borst meegenomen, nadat hij de bal gecontroleerd had schoof hij de bal in de verre hoek. Zat de comeback er dan toch nog in? De bal werd nog 1 laatste keer de zestien meter in getrapt, maar deze bal verdween niet in het doel van de ploeg uit Asten. Zo eindigde een doelpuntrijk duel in Asten in 3-2. Brabantia en BSV/Limburgia andere tegenstanders in de beker Sporting Heerlen en NWC Asten spelen op de zondagen 6 en 13 september nog tegen respectievelijk Brabantia en BSV/Limburgia in de poulefase van het bekertoernooi. Wanneer de avond valt op zondag 13 september wordt dus duidelijk welke 2 ploegen er uit deze poule doorstoten naar de knockout fase.

Geschreven door: Niek Crombach en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno