De oefenwedstrijd tussen KVC Oranje en FC Kerkrade-West eindigde in een 4-2 zege voor de thuisclub, een uitslag die het verschil in kwaliteit tussen beide teams tijdens de onderlinge confrontatie correct weergeeft.

In de komende week begint voor beide ploegen het bekervoetbal. Derdeklasser KVC Oranje gaat zondag op bezoek bij vierdeklasser Schimmert, terwijl FC Kerrade-West dinsdag Berg’28 op bezoek krijgt. Afgemeten aan hetgeen beide Kerkraadse teams in hun onderlinge treffen lieten zien lijkt KVC Oranje het meest klaar voor het bekeravontuur.

De wedstrijd was pas een paar minuten oud of de 1-0 kon in de annalen worden bijgeschreven. Een voorzet vanaf links van Joey Niesters werd door Tim Blättler bij de tweede paal tegen het net getikt: 1-0. KVC Oranje was de gemakkelijker voetballende ploeg en bleef dat ook gedurende het verdere verloop van de eerste helft. FC Kerkrade-West moest zich vooral beperken tot verdedigen en kon slechts sporadisch aan aanvallen denken. Maar toen de ploeg er voor eerst in slaagde een mooie aanval op de mat te leggen, was het meteen raak. Een voorzet vanaf de rechter flank werd door Boy Warnas beheerst ingeschoten: 1-1.

Lang duurde de vreugde over de gelijkmaker niet bij de mannen uit West. Amper twee minuten later namelijk trof Rodney Klinkenberg aan de overzijde namens KVC Oranje doel: 2-1. Dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft veranderde er niet echt veel aan het spelbeeld. Opgemerkt mag wel worden dat de thuisclub het af en toe wat gemakkelijk leek op te pakken. Het tempo lag vrij laag en er werd beduidend minder gecreëerd dan in het eerste bedrijf. Overeenkomst met die eerste helft was dat de eerste echte aanval van de bezoekers ook nu van een succesvolle afronding werd voorzien. Die kwam van de voet van Faruk Kaya, kind van West maar vorig seizoen uitkomend voor oranje-wit, die met een droge schuiver van afstand de linker benedenhoek vond: 2-2.

Die gelijkmaker was voor KVC Oranje het sein om weer wat meer gas te geven. Dat gebeurde en had resultaat. Eerst leverde Joey Niesters vanaf links een voorzet af, Mark Eberle gaf al of niet een duw tegen Chris Frauenrath, die laatste ging ter aarde en een pingel was het gevolg. Zoiets kun je aan Tim Blättler overlaten: 3-2. Daarmee had KVC Oranje haar kruit nog niet verschoten. Een vrije trap vanaf rechts van Joey Niesters vond het hoofd van Casper Robijns en die kopte, de tweede keer binnen een paar dagen, prachtig raak: 4-2.