Roda JC Kerkrade heeft vanmiddag het eerste duel van het nieuwe seizoen winnend afgesloten. Op Sportpark De Toekomst was Jong Ajax de tegenstander.

Roda JC begon offensief aan dit duel en zette vroeg druk op de Amsterdamse verdediging. In de beginfase leidde dit dan ook tot een grote kans voor voor Patrick Pflücke, maar zijn poging verdween in het zijnet. Doelman Jan Hoekstra werkte een bal met een snoekduik weg, maar blesseerde zichzelf hierbij. Hij moest na amper een kwartier spelen noodgedwongen vervangen worden door doelman Loek Hamers, hij maakte hiermee zijn debuut in het betaald voetbal.

Roda JC bleef de aanval zoeken en wist dit aanvallende spel na 21 minuten om te zetten in een doelpunt én de voorsprong. De voorzet van Jordy Croux werd in eerste instantie nog weggewerkt door de Amsterdammers maar een alerte Roland Alberg schoot de bal alsnog langs doelman Kjell Scherpen en bracht Roda JC hiermee op een 0-1 voorsprong.

In de tweede fase van de eerste helft veranderde het spelbeeld. Jong Ajax wist beter om te gaan met de druk en kreeg kansen op de gelijkmaker. De beste kans kregen de Amsterdammers vijf minuten voor rust. Doelman Hamers kon uiteindelijk redding brengen op een schot van Christian Rasmussem, waardoor de voorsprong behouden bleef.

Na rust kon Roda JC de draad weer oppakken en werd de Amsterdamse verdediging vroeg onder druk gezet. De ploeg kon langdurig balbezit houden rond de zestienmeter van Jong Ajax, maar grote kansen bleven uit. Na een uur spelen kon Rasmussem vanaf de linkerflank hard uithalen op doel. Ook nu pakte doelman Hamers zijn inzet in de korte hoek.

In de 69e minuut werd Stefano Marzo, na een steekpass van Pflücke, in de zestienmeter aangetikt waardoor scheidsrechter Erwin Blank de bal op elf meter legde. Jordy Croux stond oog-in-oog met doelman Scherpen, bleef kalm en schoot de bal snoeihard tegen de touwen.

Acht minuten voor het eindsignaal werd een indraaiende hoekschop van Jordy Croux perfect binnen gekopt door aanvoerder Kees Luijckx, hij zette hiermee de 0-3 op het scorebord. In de extra speeltijd kreeg Jordy Croux nog een tweetal grote kansen om de voorsprong verder uit te breiden, echter kreeg hij de bal niet voor de tweede keer langs de goalie. Dat lukte Niek Vossebelt wel! Hij schoot in de absolute slotminuut de vierde treffer tegen de touwen en bepaalde hiermee ook de eindstand in Amsterdam.

Roda JC speelt volgende week zaterdag (5 september) om 21.00 uur het thuisduel tegen TOP Oss.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie