De eerste wedstrijd in de beker heeft een degelijke overwinning opgeleverd voor de vrouwen van Schaesberg.Thuis werd er met 2-1 gewonnen van Keer vr1. De wedstrijden tegen Keer zijn altijd lastig en bieden vaak ook spektakel. Maar in deze wedstrijd was het bovenal degelijkheid van de thuisploeg.

Schaesberg liet Keer in de beginfase rustig voetbal maar zodra iets van gevaar dreigde greep men in. Tekenend voor de wedstrijd was dan ook wel dat Keer slechts een uitgespeelde kans kreeg in de hele wedstrijd. Echter keepster Yaelle voorkwam door goed uitkomen een doelpunt. Schaesberg deelde steeds vaker spelden prikjes uit en kwam dichter bij het doel. En de kansen werden steeds groter. Steeds vaker werden de openingen gevonden in de trage verdediging van Keer.

Toch waren de eerste grote kansen nog niet besteed aan de voorwaartsen. Maar in de 21 minuut was het dan toch raak. Vanuit dit keer een moeilijke positie schoot Lois raak 1-0. terecht.  Maar de score had toen al veel hoger moeten zijn in het voordeel van Schaesberg. Ook na 1-0 waren er nog voldoende kansen om te scoren en om de wedstrijd voor rust al definitief te beslissen.  Maar dit gebeurde niet. In de laatste fase voor rust kwam Keer wat dichter bij het doel vooral door hoekschoppen en vrije trappen. Een van deze hoekschoppen werd prima ingekopt. 1-1.

Na rust speelde de wedstrijd zich vooral op het  middenveld af.  Schaesberg speelde zeer degelijk  en had de controle maar kon aanvallend niet hoogstaande spelen. Toch viel de 2-1. Een lange bal werd door de achterhoede van Keer gemist en niet goed ingeschat. Kim Peeters had dit direct door en kwam alleen voor de keepster uit. Ze behield het  overzicht en scoorde bekwaam de 2-1.

Schaesberg gooide de wedstrijd op slot. Keer ging steeds slordiger spelen en  hanteerde steeds vaker wilde en lange ballen die geen enkel gevaar vormde voor de uitstekend spelende achterhoede. Daarmee trok Schaeberg de wedstrijd over de streep.