Zondag 30 augustus 2020 RKHSV – Eikenderveld (beker) Uitslag 3-0

Met sv Eikenderveld  troffen we een onbekende tegenstander aan. We wisten dat het een ploeg zou zijn met technische en harde jongens
Afwachten dus maar. Direct was al duidelijk dat de eerste gedachte correct was. De jongens speelde behoorlijk technisch en schuwden de duels niet. Heugem was verre van compleet. De Maastricht Champions Trophy is zwaar geweest met veel wedstrijden in korte tijd. Maar gelukkig hebben we een brede selectie met voldoende kwaliteit.
Zeker het eerste kwartier waren er geen kansen voor beide teams. Wel veel strijd en balverlies. Heugem kwam niet echt in het spel. Het eerste schot kwam van Eikenderveld. Giovanni stond op de goede plek en stopte prima.
Dan een mooie steekpas van Emiel EC7, die na maanden blessure leed zijn comeback vierde. Tom ging slim diep, maar zijn lob over de keeper ging helaas net naast.Verder dan een gevaarlijke voorzet voorlangs van Eikenderveld en een gele kaart voor Mitchell na een stevige overtreding gebeurde er vrij weinig. Een stevige eerste helft met weinig kansen dus.
De tweede helft dan wellicht meer spektakel?
Een foutje achterin waarbij Giovanni op de goede plaats stond en goed redding kon brengen. In de rebound werd de bal tot twee maal toe door Gianni van de lijn gehaald. Veel geluk voor Heugem. Met uitverdedigen volgde een gemene overtreding op Toby. Slechts met geel bestraft.
Raoul ging een mooie een twee aan met Niels en kwam schuin vrij voor de keeper. Hij schoot niet zelf maar probeerde Martin bij de tweede paal te bereiken. Er zat nog net een teen tussen. Langzaam kreeg Heugem grip op de wedstrijd.
Martin gaf een mooie pas op Raoul. De bal bleef wat hangen op het kunstgras en de keeper kwam net te laat. Raoul omspeelde de keeper en tikte tergend langzaam binnen. 1-0.
Niels ging met een slalom, ter hoogte van de doellijn, langs enkele spelers en zijn harde voorzet werd door de keeper met de voet gekeerd. In de rebound een hard schot van Martin dat de keeper katachtig uit de hoek haalde.
Omgekeerd was het Stan die met een identieke actie langs de achterlijn dribbelde en zijn pasje werd door Niels vakkundig binnen geschoten voor de 2-0. Niet veel later een afgeslagen bal voor de voeten van Tom Smits die de bal mooi de kruising injoeg. 3-0.
Eikenderveld had alleen nog 1 actie in de benen. De kracht vloeide bij het team weg. Een slalom van een speler eindigde met een hard schot dat Giovanni prima over tikte.
Eikenderveld raakte gefrustreerd, met een schandalige overtreding tot gevolg. Captain Gianni werd keihard op de knie getrapt. Direct rood en een dikke knie voor Gianni. Totaal niet nodig.
Heugem kreeg nog twee kansen. Een vrije kans voor Raoul. Zijn schot werd gestopt en een kopbal van Tom. Maar de prima keeper van Eijkenderveld tikte de bal eruit.
Het was vandaag een onnodig harde wedstrijd.
MOTM. Tom Smits. Als je zo een mooi doelpunt maakt.
Teks en foto’s HarrySchobbe/RKHSV

Geef een reactie