Op een mooie nazomer middag stonden de ploegen Sporting Heerlen en Brabantia tegenover elkaar op sportpark Grasbroek. Het was tijd voor de 2de wedstrijd in de districtsbeker. Sporting Heerlen verloor de 1ste wedstrijd met 3-2 van NWC Asten en Brabantia won de 1ste  wedstrijd met 2-0 van BSV/Limburgia. Om 14:30 werd er afgetrapt.

Enige goal van de wedstrijd viel in de eerste helft. In de openingsfase van het duel was het van beide kanten erg stroef en slordig. Uitgespeelde kansen werden er dan ook niet gecreëerd. De keepers kregen in het eerste halfuur nauwelijks iets te doen, enkel een paar uittrappen of uitworpen. In de 35ste minuut leek Sporting Heerlen aanvaller Demsey Dowson met een handige actie de Brabantse defensie te slim af te zijn. Het bleef dan ook bij leek, want een uitstekende tackle van Brabantia verdediger Clayton Pikero zorgde ervoor dat de situatie onschadelijk werd gemaakt. In de tegenstoot stond daar ineens Brabantia aanvaller Vincent Bogaerts oog in oog met keeper Rik van Winkelhof. Bogaerts bleef rustig en passeerde van Winkelhof, dit betekende een 0-1 stand na 36 minuten. Dit was ook de ruststand.

Twee rode kaarten in tweede bedrijf van de wedstrijd.In de 2de helft veranderde er niet heel veel aan het spelbeeld van de wedstrijd. Brabantia had iets meer de bal, Sporting Heerlen was iets gevaarlijker voor het doel. Er zijn 10 minuten gespeeld in de 2de helft wanneer er na een kansje voor Sporting Heerlen ineens een opstootje ontstond. Er werd zelfs een knietje uitgedeeld in het opstootje. Nadat er vervolgens ook nog geduwd werd had scheidsrechter Giel Linke genoeg gezien. Hij besloot om aan beide partijen een rode kaart uit te delen. De wedstrijd ging dus verder met 10 tegen 10. Het knietje bleef gek genoeg onbestraft. Sporting Heerlen bleef wel kansjes creëren alleen wist deze niet meer te benutten. Dit zorgde ervoor dat de ruststand tevens de eindstand werd. Brabantia wist met 0-1 te winnen bij Sporting Heerlen.

Beslissing in de bekerpoule. Sporting Heerlen is na de tweede nederlaag oprij uitgebekerd. Brabantia staat er met 6 punten uit 2 wedstrijden het beste voor. NWC Asten heeft 4 punten en BSV/Limburgia heeft 1 punt. Het lijkt er dus op dat de 2 ploegen uit Brabant doorgaan naar de volgende ronde van het bekertoernooi. Dit is echter nog niet zeker, want wanneer BSV/Limburgia volgende week met grote cijfers van Sporting Heerlen wint en NWC Asten onderuit gaat tegen Brabantia gaat de ploeg uit Brunssum alsnog door naar de knockout fase.

Geschreven door: Niek Crombach en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno