Rkhbs vrouwen 1 verliest van goed georganiseerd Keer vrouwen 1

Voor de 2e bekerwedstrijd stond vv Keer uit op het programma, een lastige en zoals na de wedstrijd bleek niet te nemen horde.

De kracht van de tegenstander was bekend en met hun versterkingen is dat alleen maar meer geworden. De wedstrijd werd goed begonnen en over en weer werden enkele speldenprikjes uitgedeeld. Eerste grote kans van de wedstrijd was voor Keer, hieruit kwam Imke zowel in eerste instantie als in de rebound als winnaar uit de bus. Kort erna gooide een verdedigster van Keer zich met gevaar voor lijf en leden voor de bal op een schot van Mandy binnen de 16 waardoor de rust met een brilstand bereikt leek te gaan worden.

Niets was minder waar, een misverstand in de achterhoede zorgde voor een ingooi ver op eigen helft. Deze werd snel gegooid waarna een van de voorwaartsen van Keer er op de achterlijn langs mocht en de bal terug legde richting 16 waarbij deze keurig tegendraads ingeschoten werd en Imke kansloos liet.

Het begin van de 2e helft was aanvankelijk voor Keer waarbij er voor veel druk werd gezorgd op de keepster en achterhoede waarbij men moeite had om zich onder de druk uit te voetballen. Eerste kans was echter voor Kim F. die haar positie helaas verkeerd beoordeelde om het de keepster van Keer moeilijk te maken. Hierna volgde een periode van enorme druk richting het inzakkende Keer dat vanuit een gesloten en goed georganiseerde verdediging 1 grote kans weg gaf, Sanne mocht na een goed passje van Mandy richting het doel maar helaas zag zij haar inzet gestuit door de goede keepster van de thuisclub, een aantal afstandsschoten in deze periode konden haar dan ook niet van haar stuk brengen, slechts een schot van Daniesha was haar bijna te machtig maar met een uiterste krachtsinspanning wist ze deze tot hoekschop te verwerken.

Vanuit het niets kwam Keer op een 2-0 voorsprong, een vrije trap van de zijkant werd losgelaten waarna Keer er als de kippen bij was om de losse bal binnen te tikken.

Goed om te zien was dat wel geprobeerd werd om de aanval te blijven zoeken, en een ouderwetse scrimmage zorgde zelfs nog bijna voor de aansluitingstreffer maar ook die zat er niet in. Een te korte bal in het centrum van de verdediging werd onderschept door de thuisclub, breed gelegd en het schot van 20 meter lag vanuit het niets in het net achter Imke waarmee er uiteindelijk een 3-0 eindstand op het formulier stond.

Keer doet reeds jaren mee in de top van de 3e klasse en gaat dit komend seizoen ongetwijfeld weer doen.

Volgende week zondag de uitwedstrijd naar de buren van Schaesberg, ook al jaren een tegenstander waar men het traditioneel moeilijk tegen heeft.