KVC Oranje verslaat Lindeheuvel Heidebloem Combinatie

 

Het laatste echte oefenduel voor aanvang van de competitie zit erop voor KVC Oranje en Lindenheuvel Heidebloem Combinatie. Derdeklasser KVC Oranje won die wedstrijd tegen de in de tweede klasse uitkomende bezoekers uit Geleen met 5-3.

 

De cijfers zeggen in dit geval veel over hetgeen er te bewonderen viel. Het was een open wedstrijd, met twee ploegen die wilden voetballen en zodoende ook ruimte weggaven voor de tegenstander. Dat levert dan de nodige kansen en meestal ook doelpunten op. De eerste treffer was voor KVC Oranje, dat in de beginfase ook de betere ploeg was. Rodney Klinkenberg ging een dubbele een-twee aan met Mitchel Flecken, kwam weer in balbezit, speelde een tegenstander uit en liet gastendoelman Nicky Sanin met een schuiver kansloos: 1-0.

De vreugde over die openingstreffer bij KVC Oranje duurde niet lang. Niet veel later namelijk liet Calvin Römer vanaf links een mooie voorzet los, die door Marchello Paterek hard en zuiver, via de binnenkant van de linker paal, binnen werd gekopt: 1-1.

Vlak voor de hervatting ging Rodney Klinkenberg in de vijandelijke zestien tegen de vlakte. Penalty, aldus scheidsrechter Frank Halmans. Tim Blättler liet zich dat buitenkansje niet ontgaan: 2-1. Dat was tevens de ruststand.

Had KVC Oranje in de eerste helft meer spelaandelen, in het eerste deel van het tweede bedrijf waren het de bezoekers die de lakens uitdeelden. Binnen de kortste keren was het weer gelijk. Keanu Jessen was trefzeker, na een mooie aanval over de rechter flank: 2-2. Daarna was het weer de beurt aan KVC Oranje. Rond het uur mocht Joey Niesters op links een hoekschop nemen. Martijn Sangen trachtte koppend het doel te vinden. De bal werd in eerste instantie nog van de lijn gehaald door een van de gastenverdedigers, maar in de rebound vond de mee naar voren opgerukte Bob Roberts alsnog het net: 3-2.

Nog één keer kwamen de bezoekers langszij. Weer was het Keanu Jessen die voor het doelpunt tekende, deze keer na een onoverzichtelijke situatie, zeg maar een scrimmage: 3-3.

De koek was daarmee echter nog niet op voor de pakweg 75 toeschouwers. Een hoge voorzet vanaf rechts werd door Rodney Klinkenberg, staande voorbij de tweede paal, net voor de achterlijn, schitterend gecontroleerd en afgelegd op Ritch Vienerius. Die laatste schoot vanaf zo’n zeven meter hard en laag naast de linker paal binnen: 4-3. Die assist van Klinkenberg kreeg een vervolg met twee mogelijkheden die hij aan Chris Frauenrath bood. De eerste keer had Frauenrath pech. Zijn kopbal verdween boven gastenkeeper Nick Sanin op de lat. De tweede keer, weer op een kopbal van Chris Frauenrath, en, zoals aangegeven, wederom na een voorzet van Rodney Klinkenberg, was de doelman volslagen kansloos.: 5-3.

De mannen uit de Geleense wijk Lindenheuvel spelen zondag voor de beker thuis tegen Wilhelmina’08 uit Weert. KVC Oranje ontvangt Vaesrade in sportpark Bleijerheide. Beide duels beginnen om 14.30.

ArchiefFoto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie