In de derde bekerwedstrijd uit de eerste ronde hebben de vrouwen van Schaesberg uitgehaald tegen RKHBS.

 

10-3 einduitslag. Een uitslag even verrassend als onverwacht. Niet dat een overwinning onverwacht was maar wel de hoogte van deze overwinning. RKHBS is normaal gesproken geen tegenstander waar je een dergelijke score tegen verwacht. En in de 1e helft zag het daar ook niet naar uit.

Schaesberg  begon goed met prima positie spel en RKHBS  werd teruggedrongen en dat leverde in de 11 minuut al de 1-0 op door  Lois die de bal van afstand over de standaard  veel te ver voor haar doel staande keepsters schoot.

Maar in het verloop van de eerste helft zakt de thuisploeg te ver terug qua spel en kreeg RKHBS de overhand in het spelbeeld. Niet dat er bijzonder veel kansen ontstonden maar het was wachten op de gelijkmaker die dan ook viel in de 32e minuut. Slordig spel van Schaesberg bracht de speelster van RKHBS vrij voor het doel en zij schoot raak 1-1.  verdiend op dat moment.

Maar nog geen twee minuten later was het Charisse die een hoekschop binnen liep. 2-1 .

Na rust wel een heel ander beeld. Al in de 46e minuut was het de doorgebroken Lois die Sylvana in staat stelde om te scoren 3-1. Schaesberg had RKHBS nu vast in de tang en de ene na de ander crosspass of  steekbal ging door de achterhoede van RKHBS heen.

Melanie bracht de stand al heel snel op 4-1. Dat RKHBS zeker goed kan voetballen bleek snel na dit doelpunt want een prima aanval leverde de 4-2 op. Het antwoord van Schaesberg liet niet lang op zich wachten. Steph brak door en schoot de bal over de keepster heen. 5-2. Een prachtig doelpunt. Waarna Sylvana met haar tweede er al heel snel 6-2 van maakte. Lois maakte het ongeloof nog wat groter door de 7-2 op het bord te brengen. 7-2 tegen RKHBS?? Hoe verrassend. RKHBS kreeg niet veel kansen meer maar de kansen die ze kregen gingen er wel in.  Dat ze een gevaarlijke voorhoede hebben was bekend en dat werd dus ook bewezen.  Nog een keer Steph en ook nog een keer Lois brachten de stand op 9-3 alvorens debutante in vrouwen voetbal  Luna Weijers haar debuut bekronde met haar eerste doelpunt en het tiende van Schaesberg. 10-3.

Schaesberg  is daarmee overduidelijk poulewinnaar geworden en gaat door in de beker.

Volgende week wacht de competitie met een thuiswedstrijd tegen Woezik vr2. Beide ploegen troffen elkaar 3 jaar geleden ook al toen in de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Het wordt ongetwijfeld een mooie wedstrijd.

Tekst Andries Bemelmans/VV Schaesberg VR1 en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie