In de laatste poulewedstrijd in de strijd om de KNVB beker moest WDZ winnen om verder te geraken. RKVVM had met twee overwinningen zes punten verzameld en WDZ stond na de overwinning op Rood Groen LVC ’01 en het 2-2 gelijkspel tegen Zwart-Wit ’19 op vier punten.

Dat de gasten genoeg hadden aan een puntendeling was van het begin af aan goed te merken. Ze bleven de bal rondspelen in een versterkte defensie. De WDZ voorwaartsen wisten hier nauwelijks een antwoord op te vinden. Een eerste helft met weinig spektakel was het gevolg.

Foto René Flekken-Rk vv WDZ

Na de theepauze aanvankelijk weinig verandering in het getoonde spel en toen de gasten op het uur door een doelpunt van Max Gaber op een 0-1 voorsprong kwamen leek de wedstrijd helemaal op slot te gaan. Maar de mannen van trainer Martin Kremers weigerden zich neer te leggen bij een dreigende uitschakeling. Sneller werd de diepte gezocht in de aanvallen, al ver op de helft van de tegenstander werd RKVVM de bal afgejaagd. Dit bracht duidelijk onrust in het team uit Margraten. Op het uur scoorde Randy Eberhard de verdiende gelijkmaker en vijf minuten voor tijd zorgde Jop Bleijlevens voor de ontlading bij de spelers van WDZ. Zijn treffer was goed voor de drie punten, want wat RKVVM ook nog probeerde, de thuisploeg gaf niets meer weg.

Proficiat mannen en veel succes in de volgende bekerronde.