Heerlen vanaf 1 oktober: eerste uur op straat parkeren 1 euro

 

Het eerste uur parkeren op straat in het centrum van Heerlen kost met ingang van 1 oktober, 1 euro. Voor de tweede en volgende uren geldt een bedrag van 2 euro per uur.

Dat heeft het college van B&W vandaag besloten.. Op dit moment is het eerste uur parkeren gratis. Deze parkeerkorting is eind maart ingevoerd, toen de lockdown van start ging vanwege corona. Met deze maatregel kwam het college de horeca-ondernemers tegemoet, die toen, vanwege sluiting, massaal inzetten op afhaal- en bezorgservices.

De omstandigheden voor de horeca zijn inmiddels verbeterd, maar er gelden nog steeds beperkingen. Om die reden is besloten om de coronamaatregel van eind maart voort te zetten met een korting van 50%. Hierdoor betalen parkeerders op straat het eerste uur 1 euro, in plaats van het gebruikelijke tarief van 2 euro.

Het bedrag van 1 euro sluit ook goed aan bij het tarief dat geldt in de parkeergarage aan de centrumkant van het Maankwartier.

De nieuwe parkeerkorting geldt tot 1 januari 2021. De raad stelt eind dit jaar de tarieven vast voor 2021.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie