Ook in Heksenberg (Sjpasseberg) geen carnaval seizoen 2020/2021

 

Ton van Schaaik nieuwe voorzitter en Melvin Houkes nieuwe secretaris H.V.V.

Op maandag 14 september jl. heeft “D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein  officieel bekend gemaakt dat ook zij, in navolging van vele andere carnavalsvereniging/organisaties, unaniem besloten hebben om geen carnavalsactiviteiten te organiseren seizoen 2020/2021. Via een mailbrief hebben zij het besluit toegelicht aan alle Sjpassebergers/ Vasteloavendsvrienden, sponsoren en iedereen die de “Verein” een warm hart toedragen.

Hiertoe liet de “Verein” het volgende weten: “de laatste tijd hebben wij, net als iedereen, met smacht gehoopt dat de aangekondigde maatregelen vanuit het RIVM, in het kader van het Corona-virus, zouden worden versoepeld. Helaas zien wij dat het Corona-virus zich nog steeds verspreid onder het volk en dat de maatregelen niet versoepeld worden.

Carnaval in onze wijk is een feest voor iedereen. Dat blijkt uit de enorme belangstelling die wij afgelopen jaren hebben mogen ervaren tijdens onze activiteiten. Voor komend carnavalsseizoen hadden wij u willen trakteren op een prachtig programma voor jong en oud. Door de ‘nieuwe’ 1,5meter samenleving en de maatregelen van de overheid kunnen wij carnaval niet op de vertrouwde manier organiseren en vieren.

Het bestuur van D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein voelt zich, uiteraard met veel pijn in het hart, dan ook genoodzaakt helaas de volgende beslissingen genomen te hebben. Wij zullen voor het carnavalsseizoen 2021 geen nieuwe prins en jeugdprins(es) proclameren. Wij willen onze prinsen immers een prachtig seizoen aanbieden, zoals alle anderen prinsen uit de afgelopen 49 jaar dat ook hebben mogen ervaren. Daarnaast zullen wij, gezien de huidige maatregelen, ook geen carnavalsactiviteiten organiseren. Mochten de maatregelingen versoepeld worden, dan zullen wij uiteraard kijken óf en hoe wij qua activiteiten hier invulling aan kunnen geven.

 

Wij hopen op uw begrip en begroeten u graag op een van onze activiteiten in het seizoen 2022. Blijf allemaal gezond en het allerbeste is dan ook de oprechte wens van bestuur en leden van D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein”.

Toegevoegde info: per 11 september jl. is dhr. Ton van Schaaik (oud-president) gekozen als nieuwe voorzitter van de “Verein” als opvolger van Brain Janssen die de “Verein” op verdienstelijke wijze heeft voorgezeten en hem rest hiervoor zeker een chapeau. Binnen het dagelijks bestuur wordt de nieuwe voorzitter bijgestaan door Melvin Houkes als secretaris. Dientengevolge is het nieuwe correspondentieadres: Margrietstraat 21, 6373 NM Landgraaf. Overigens is nu bij de “Verein” ook de functie van penningmeester vacant. Geïnteresseerd? De “Verein” verneemt over genoemde interesse dan ook graag.

Foto Callie Steijaert

 

Geef een reactie