Heerlen- publieksbalie tijdelijk naar Parkstad Limburg Theater in Heerlen

 

De publieksbalie van de gemeente verhuist met ingang van 1 november naar het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. De burgemeester en wethouders verhuizen per diezelfde datum naar de derde verdieping van het gebouw aan de Putgraaf.

Ambtenaren die nu nog hun werkplek hebben in het stadhuis worden ondergebracht in de vrije ruimten aan de Putgraaf en in het gebouw aan de CBS-weg 2. De keuze voor Theater Heerlen is met opzet genomen omdat het theater, net als het Raadhuis, diepgeworteld is in de samenleving. Zowel als locatie als cultuur.

 

Samenwerken.“Als Gemeente Heerlen en Theater Heerlen maken we van de nood een deugd.”, geeft Bas Schoonderwoerd, directeur Parkstad Limburg Theaters, aan. “Want hoe uniek is het om het Theater Heerlen ook overdag een welkome plek te laten zijn voor de inwoners van Heerlen en zo in aanraking te laten komen met het theater. Wij zijn dan ook blij dat de Gemeente Heerlen in deze moeilijke tijden aan ons denkt en dat wij deze tijdelijke oplossing kunnen bieden.”

Adriane Keulen draagt de oplossing van de tijdelijke werkplek dan ook een warm hart toe: “Als wethouder Publieke Dienstverlening vind ik dit een prachtig aanbod van Parkstad Limburg Theaters. Op deze manier werken we hecht samen met onze culturele wereld in een periode dat het theater de extra aanloop goed kan gebruiken. Hopelijk kunnen we onze inwoners, door een bezoek aan de publieksbalie in het theater, inspireren en aanzetten tot het bezoeken van interessante voorstellingen. Net als het Raadhuis is het theater een plek voor ontmoeting op een prachtige open locatie. De verhuizing bevestigt daarnaast ‘de handen uit de mouwen’ mentaliteit van de stad Heerlen, dat we als stad zijnde weten te anticiperen op veranderingen en daar vernieuwend mee omgaan.”

Onderzoek en verwijdering asbest.In 2017 is de gemeente Heerlen begonnen met de uitvoering van de plannen voor een nieuw stadskantoor, inclusief de verbouwing van het Raadhuis waarin ook de aan de Geleenstraat gevestigde Publieksbalie is gehuisvest. Gedurende het proces is asbest aangetroffen in zowel het oude stadskantoor als het Raadhuis. Het oude stadskantoor is inmiddels gesloopt en gesaneerd. Bij het Raadhuis moet dat nog gebeuren. Om de verbouwing van het raadhuis direct uit te voeren na de oplevering van de nieuwbouw, moet nu gestart worden met het onderzoek naar, en de verwijdering van, asbest. Dat kan alleen als het gebouw helemaal leeg is.

Publieksbalie naar nieuwe stadskantoor.Naar verwachting wordt de nieuwbouw opgeleverd in de zomer van 2021. Aansluitend kan dan direct worden begonnen met de verbouwing van het Raadhuis. Waar bestuur en medewerkers dan een plaats krijgen, wordt tegen die tijd besloten. Wethouder Frank Simons: “Deze actie is nodig om de nieuwbouw van het stadskantoor en de verbouwing van het raadhuis goed op elkaar te laten aansluiten. Deze oplossing heeft meerdere voordelen. Zowel financieel als elkaar als partners ondersteunen in tijden dat het nodig is.”

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie