Zaterdag 26 september organiseert stichting IKL een hakhoutdag in Landgraaf. Op deze dag wordt gezaagd zodat bomen en struiken een betere kans krijgen om te groeien door niet toekomstige bomen te vellen. Dat maakt de plek weer aantrekkelijker voor allerlei insecten, vogels en kleine zoogdieren.

 

Iedereen die zin heeft in een dag buitenwerk met hout als beloning is welkom. Het stamhout dat vrijkomt wordt verdeeld onder de deelnemers. Deelnemers dienen zelf te zorgen voor een aanhanger en afdeknet. Het zaagwerk wordt uitsluitend uitgevoerd met handgereedschap. Voor de benodigde verschillende soorten zagen, takkenscharen etc. zorgt IKL evenals veiligheidshelmen. In verband met de huidige coronamaatregelen dien je zelf werkhandschoenen mee te nemen. De dag start om 09.00 uur en duurt tot uiterlijk 15.00 uur. Aanmelden voor deze activiteit is verplicht via www.buitenkrachtlimburg.nl.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie